Ingredientai:
- 2 vidutinės morkos;
- 1 baltasis ridikas;
- 4 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 valg. šaukšt. druskos;
- 0,5 stiklinės ryžių acto;
- 1 stiklinė drungno vandens.
Gaminimas:
1. Morkas ir ridiką nuplaukite, nulupkite, o tada supjaustykite labai plonomis juostelėmis, o šias – šiaudeliais (šie gali būti ir ilgi, ir trumpesni). Daržoves taip pat galite tarkuoti ir tarka, kuri tarkuoja šiaudeliais, tik saugokite pirštus!
2. Suberkite daržoves į didelį dubenį, apiberkite druska bei cukrumi ir švelniai rankomis jas išmasažuokite, kol ir druska, ir cukrus ištirps. Tuomet perdėkite mišinį į stiklainį ar stiklainius bei užpilkite vandeniu ir actu, dar kartą gerai išmaišykite.
3. Uždenkite indą ir dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o dar geriau – nakčiai. Tinkamos valgyti šios daržovės bus iki trijų savaičių, tačiau akivaizdu, kad tiek neužtruksite!