Ingredientai:
- nedidelių panašaus dydžio bulvių (naudokite verdant nesubyrančias);
- kiaulienos šoninės juostelių;
- druskos;
- juodųjų pipirų.
padažui:
- varškės;
- grietinės;
- druskos;
- smulkiai kapotų žalumynų – krapų, svogūnų laiškų ar laiškinių česnakų.
Jums taip pat reikės medinių krapštukų, juos keliolikai minučių pamerkite į šaltą vandenį.
Gaminimas:
1. Bulves nuskuskite arba kruopščiai nušveiskite, suberkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, užkaiskite, įberkite druskos ir virkite apie 15 min. nuo užvirimo, kol bus išvirusios, bet dar visiškai standžios. Nusunkite.
2. Kiekvieną bulvę pabarstykite pipirais, apsukite šoninės juostele, o galiukus prismeikite perverdami visą bulvę smeigtuku.
3. Dėliokite bulves ant skardos (jei kepsite orkaitėje) ir šaukite į iki 200 °C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol šoninė ir bulvytės apskrus. Lygiai taip pat bulves galite apkepti ir ant grilio.
4. Kol bulvės su šonine skrunda, paruoškite padažą iš grietinės, trupučio varškės ir žalumynų bei druskos – labai gerai išsukite šaukštu ar elektriniu trintuvu, jei norisi skystesno padažo, galite praskiesti raugintomis pasukomis ar trupučiu kefyro.
5. Tiekite bulvytes su padažu ir mėgstamomis salotomis.