Ingredientai:
- 1 didelis pomidoras, supjaustytas labai plonais griežinėliais (jei jie labai didelis, perpjaukite pusiau);
- 1 prancūziškas batonas;
- 50 g sviesto, minkšto;
- 1 skiltelė česnako, sutrinta;
- didelė sauja tarkuoto sūrio (gerai tirpstančio; galite naudoti 2–3 rūšių sūrių mišinį);
- saujelė šviežių sezoninių žolelių (pvz., bazilikų, petražolių);
- 2 žiupsniai druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę įjungę grilio arba kaitinimo iš viršaus ir vėjelio funkciją.
2. Batoną perpjaukite išilgai pusiau.
3. Žoleles nuplaukite ir labai smulkiai sukapokite.
4. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite sviestą su trintu česnaku ir žolelėmis (dalį jų pasilikite). Gautu mišiniu patepkite batono puses ir dėkite kelioms minutėms į orkaitę, kad sviestas susigertų, o batonas vos vos paskrustų.
5. Išimkite batoną iš orkaitės, apibarstykite tarkuotu sūriu, tada apdėliokite pomidoro griežinėliais, pabarstykite druska, pipirais ir likusiomis žolelėmis.
Pastaba: jei norite dar rimtesnio sumuštinio, galite jį skaninti plonyčiais dešros griežinėliais, marinuotomis paprikomis, kaparėliais, alyvuogėmis ir pan.
6. Darsyk dėkite į orkaitę ir kepkite, kol sūris išsilydys, pomidorai iškeps, o batono pakraštėliai taps rusvi ir traškūs.
7. Pjaustykite įstrižais gabalais ir valgykite, kol dar šilta.