Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paprasta ir skanu: troškintos spalvingos sezoninės daržovės

Šiam patiekalui galite naudoti visas daržoves, kokias tik turite – kuo daugiau spalvų, tuo skaniau!
Troškintos daržovės
Troškintos daržovės / Fotolia nuotr.

Ingredientai:

  • 1 nedidelė cukinija;
  • 2 svogūnai;
  • 1 raudona saldžioji paprika;
  • 2 morkos;
  • 1 saliero stiebas;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 st. sauso baltojo vyno;
  • žiupsnis kumino;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 2 arbat. šaukšt. skysto medaus.

Gaminimas:

1. Daržoves nuplaukite, nusausinkite.

2. Skystą medų išmaišykite baltajame vyne.

3. Cukiniją supjaustykite maždaug 0,5 cm storio griežiniais. Papriką perpjaukite, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite juostelėmis. Morkas sutarkuokite, svogūnus ir salierų lapkočius susmulkinkite.

4. Puode storu dugnu įkaitinkite šaukštą aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus, trintus česnakus, suberkite kuminus ir maišydama kepinkite, kol svogūnai pagels.

5. Sudėkite morkas ir kepinkite 3 minutes. Sudėkite smulkintas paprikas, cukinijas, salierus. Apšlakstykite vyno ir medaus mišiniu, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite, kol daržovės suminkštės.

6. Pagardinkite pipirais, pasūdykite ir dar porą minučių patroškinkite. Apibarstykite šviežiais žalumynais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas