Ingredientai:
- 1 nedidelė cukinija;
- 2 svogūnai;
- 1 raudona saldžioji paprika;
- 2 morkos;
- 1 saliero stiebas;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 st. sauso baltojo vyno;
- žiupsnis kumino;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 2 arbat. šaukšt. skysto medaus.
Gaminimas:
1. Daržoves nuplaukite, nusausinkite.
2. Skystą medų išmaišykite baltajame vyne.
3. Cukiniją supjaustykite maždaug 0,5 cm storio griežiniais. Papriką perpjaukite, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite juostelėmis. Morkas sutarkuokite, svogūnus ir salierų lapkočius susmulkinkite.
4. Puode storu dugnu įkaitinkite šaukštą aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus, trintus česnakus, suberkite kuminus ir maišydama kepinkite, kol svogūnai pagels.
5. Sudėkite morkas ir kepinkite 3 minutes. Sudėkite smulkintas paprikas, cukinijas, salierus. Apšlakstykite vyno ir medaus mišiniu, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite, kol daržovės suminkštės.
6. Pagardinkite pipirais, pasūdykite ir dar porą minučių patroškinkite. Apibarstykite šviežiais žalumynais.