Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Paprasta ir švelniai egzotiška: su sojos padažu kepta vištiena

Vištienos filė dažnai griebiamės tada, kai norisi greito mėsiško patiekalo. Jei esate pasiilgę dar ir egzotiško, švelniai apie Aziją primenančio skonio, siūlome išbandyti vištieną, „išmaudytą“ skaniame padaže, kurio pagrindą sudaro sojos padažas. Jam (ir priedams paruošti) nesugaišite ilgiau kaip pusvalandžio.
Sojos padažu glazūruota vištiena
Sojos padažu glazūruota vištiena / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 600–700 g vištienos filė (tinka ir krūtinėlė, ir šlaunelių mėsa);
  • didelis žiupsnis druskos;
  • žiupsnis maltų juodųjų pipirų;
  • 3 valg. šaukšt. sojos padažo;
  • 1 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 2 skiltelės česnako, supjaustytos plonais griežinėliais;
  • pusės nykščio dydžio gabaliukas šviežio imbiero, nuluptas ir supjaustytas plonais griežinėliais ar stambiai sutarkuotas;
  • 3 valg. šaukšt. ryžių acto (nesunkiai rasite egzotiškų produktų lentynose);
  • 1 arbat. šaukšt. kepintų sezamų aliejaus (nebūtinai);
  • keli šaukštai aliejaus.

patiekimui:

  • kepintų sezamų sėklų;
  • svogūnų laiškų, smulkiai supjaustytų;
  • trumpai apvirtų ir staigiai atšaldytų brokolių žiedynų;
  • virtų trumpagrūžių ryžių.

Gaminimas:

1. Vištienos gabaliukus išdėliokite lėkštėje ir iš abiejų pusių pabarstykite druska bei pipirais.

2. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų. Dėkite vištieną ir apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus – vištiena dar neturi būti visiškai iškepusi. Perdėkite ją į plačią lėkštę.

3. Į keptuvę įpilkite dar mažą šlakelį aliejaus ir berkite česnaką bei imbierą, apkepinkite, kol pakvips, kiek suminkštės, tačiau stebėkite, kad nepradėdų svilti. Supilkite sojos padažą, actą, suberkite cukrų, jei naudojate, ir kepintų sezamų aliejų, gerai pamaišykite mentele, kad cukrus ištirptų.

4. Į keptuvę su padažu sugrąžinkite vištienos gabaliukus. Kepkite dar 5–6 min., vieną kartą apversdami, kol vištiena bus pasidengusi padažu, visiškai iškepusi (patikrinkite perpjovę storiausią gabaliuką).

5. Patiekite vištieną su virtais ryžiais, apvirtais brokoliais, svogūnų laiškais ir sezamų sėklomis.

Vida Press nuotr./Sojos padažu glazūruota vištiena
Vida Press nuotr./Sojos padažu glazūruota vištiena

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos