Tiesa, būtinai rinkitės kokybiškus produktus – konservuotus itališkus pomidorus, tuno gabalėlius alyvuogių aliejuje, ne pačius pigiausius makaronus, kurių, šiukštu, nepervirkite!
Ingredientai (4 asm.):
- 500 g makaronų, labiausiai tinka spagečiai arba linguine formos makaronai, tačiau galite rinktis ir kitokius;
- druskos;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 vidutinio dydžio svogūnas;
- 1 arbat. šaukšt. džiovintos čili paprikos dribsnių;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 2 valg. šaukš. kaparėlių;
- 350 g konservuotų pomidorų savo sultyse;
- 1/2 arbat. šaukšt. cukraus;
- 100–150 g konservuoto tuno alyvuogių aliejuje;
- šviežių petražolių arba bazilikų;
- tarkuoto parmezano sūrio.
Gaminimas:
1. Smulkiai supjaustykite svogūną. Storadugnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus. Maišydami kepinkite ant vidutinės ugnies, kol taps permatomi ir suminkštės – apie 5 min. Įberkite žiupsnį juodųjų pipirų, čili paprikos dribsnius, kaparėlius, supilkite konservuotus pomidorus (jei naudojate konservuotus nepjaustytus, šiek tiek patraiškykite juos keptuvėje šakute). Kaitinkite padažą ant vidutinės ugnies apie 10 min., paragaukite – jei jis atrodo kiek rūgštokas, įberkite šiek tiek cukraus.
2. Kol padažas burbuliuoja, užkaiskite didelį puodą vandens, pasūdykite, užvirkite ir pagal instrukcijas išvirkite makaronus.
3. Makaronams baigiant virti grįžkite prie padažo: išimkite iš skardinės tuną ir pasmulkinkite jį, kad būtų nedideli gabaliukai. Suberkite juos į padažą ir dar pakaitinkite, kad spėtų pašilti. Jei labai mėgstate alyvuoges, šį padažą į virimo pabaigą galite paskaninti ir jomis.
3. Nukoškite makaronus, dėkite į lėkštę, užpilkite padažo, išmaišykite, pabarstykite parmezanu, kapotomis petražolėmis ar baziliku. Skanaus!