Ingredientai:
plaktai grietinėlei:
- 200 ml plakamosios grietinėlės (geriau rinktis trumpo galiojimo, nes ji geresnio skonio ir lengviau išplakama);
- 1 valg. šaukšt. cukraus pudros;
- 0,5 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- mažas žiupsnelis druskos.
marinuotoms uogoms:
- 2 saujos mėgstamų tamsių uogų – mėlynių, šilauogių, gervuogių (didesnes uogas perpjaukite pusiau);
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- 4–5 šviežios mėtos lapeliai (nebūtinai).
Gaminimas:
1. Į sausą ir švarų platų dubenį supilkite grietinėlę, berkite cukraus pudrą, druską ir išplakite. Būkite atidūs – grietinėlę lengva perplakti, tad kai ims formuotis minkštos, dar ne itin standžios putos, intensyviai nebeplakite. Išplaktą grietinėlę su visu dubeniu dėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
2. Uogas suberkite į dubenėlį, suberkite cukrų, druską, šiek tiek patrintus, bet nesusmulkintus mėtų lapelius. Gerai išmaišykite ir kelioliką minučių ar net valandą kitą palikite šaldytuve.
3. Kai būsite pasiruošę patiekti desertą, į skaidraus stiklo stiklines pakaitomis dėkite grietinėlės ir uogų (šių sluoksnis turi būti viršutinis, o mėtų lapelius pašalinkite). Skanaus!