Ingredientai:
- 1 didelė arba 2 mažesnės morkos, smulkiai sutarkuotos;
- 1 bananas, sutrintas iki tyrės;
- 1 apelsinas, nuluptas ir supjaustytas gabaliukais;
- 2 kiaušiniai;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2–3 valg. šaukšt. agavų ar klevų sirupo (galite naudoti ir cukrų);
- 100 g miltų (paprastų kvietinių arba speltų);
- 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
- 2–3 valg. šaukšt. kokosų drožlių;
- saujelė smulkintų migdolų (patogiausia – jau paruoštų plokštelių ar lazdelių).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Nedidelę stačiakampę kepimo formą aukštesniais kraštais išklokite kepimo popieriumi.
2. Į dubenį muškite kiaušinius, pilkite sirupą (arba cukrų) ir išsukite. Dėkite visus likusius ingredientus, išskyrus migdolus, ir gerai išmaišykite.
3. Paruoštą masę pilkite į kepimo formą, ant viršaus užberkite migdolus ir dėkite kepti į orkaitę. Kepkite apie 45 min.
4. Valgykite šiltą arba kambario temperatūros, galite su graikišku jogurtu ar papildomai užpylę šiek tiek sirupo.