15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

Paprastas ir gardus apkepas su morkomis, bananais ir apelsinais

Žvarbiomis dienomis norisi ne šaltų, nors ir sveikuoliškų pudingų ar jogurtų, bet ko nors šilto ir pasotinančio. Pusryčiams, kai turite daugiau laiko, ar vakarienei, kai nebijote suvalgyt ką saldesnio, siūlome išsikepti paprastą, tačiau išties gardų apkepą!
Morkų apkepas su bananais ir apelsinais
Morkų apkepas su bananais ir apelsinais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 didelė arba 2 mažesnės morkos, smulkiai sutarkuotos;
  • 1 bananas, sutrintas iki tyrės;
  • 1 apelsinas, nuluptas ir supjaustytas gabaliukais;
  • 2 kiaušiniai;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2–3 valg. šaukšt. agavų ar klevų sirupo (galite naudoti ir cukrų);
  • 100 g miltų (paprastų kvietinių arba speltų);
  • 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 2–3 valg. šaukšt. kokosų drožlių;
  • saujelė smulkintų migdolų (patogiausia – jau paruoštų plokštelių ar lazdelių).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Nedidelę stačiakampę kepimo formą aukštesniais kraštais išklokite kepimo popieriumi.

2. Į dubenį muškite kiaušinius, pilkite sirupą (arba cukrų) ir išsukite. Dėkite visus likusius ingredientus, išskyrus migdolus, ir gerai išmaišykite.

3. Paruoštą masę pilkite į kepimo formą, ant viršaus užberkite migdolus ir dėkite kepti į orkaitę. Kepkite apie 45 min.

4. Valgykite šiltą arba kambario temperatūros, galite su graikišku jogurtu ar papildomai užpylę šiek tiek sirupo.

Vida Press nuotr./Morkų apkepas su bananais ir apelsinais
Vida Press nuotr./Morkų apkepas su bananais ir apelsinais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais