„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Paprastas ir greitas burokėlių pagardas: tiks prie mėsos ar žuvies

Vienaip ar kitaip paruoštų burokėlių visada pravartu turėti šaldytuve, nes jie tinka beveik prie visko. Šįsyk kviečiame išbandyti receptą, kuriam reikės iš anksto išvirtų burokėlių. Keli papildomi priedai pavers juos puikiu pagardu, kuris paskanins mėsą, žuvį, kiaušinių patiekalus, o kai kam bus skanu kabinti jį šaukštu tiesiai iš stiklainėlio!
Patiekalas su burokėlių pagardu
Patiekalas su burokėlių pagardu / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g išvirtų burokėlių, supjaustytų nedideliais kubeliais ar šiaudeliais;
  • 1 šalotinis arba raudonasis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 1 raudona aitrioji paprika, smulkiai supjaustyta;
  • 2 valg. šaukšt. raudonojo vyno acto;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 2 arbat. šaukšt. geltonųjų garstyčių sėklų;
  • ryšelis šviežių krapų, smulkiai sukapotų.

Gaminimas:

1. Į vidutinio dydžio dubenį supilkite actą, suberkite cukrų, svogūnus ir aitriąją papriką, išmaišykite ir palikite, kol cukrus ištirps.

2. Suberkite į dubenį ir likusius ingredientus, išskyrus krapus. Labai gerai išmaišykite, pridenkite ir dėkite šaltai porai valandų, kad pasimarinuotų.

3. Prieš valgant palaikykite keliolika minučių kambario temperatūroje ir prieš pat tiekiant pabarstykite kapotais krapais.

Vida Press nuotr./Burokėlių pagardas
Vida Press nuotr./Burokėlių pagardas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs