Ingredientai:
- 500 g išvirtų burokėlių, supjaustytų nedideliais kubeliais ar šiaudeliais;
- 1 šalotinis arba raudonasis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
- 1 raudona aitrioji paprika, smulkiai supjaustyta;
- 2 valg. šaukšt. raudonojo vyno acto;
- 2 valg. šaukšt. cukraus;
- 2 arbat. šaukšt. geltonųjų garstyčių sėklų;
- ryšelis šviežių krapų, smulkiai sukapotų.
Gaminimas:
1. Į vidutinio dydžio dubenį supilkite actą, suberkite cukrų, svogūnus ir aitriąją papriką, išmaišykite ir palikite, kol cukrus ištirps.
2. Suberkite į dubenį ir likusius ingredientus, išskyrus krapus. Labai gerai išmaišykite, pridenkite ir dėkite šaltai porai valandų, kad pasimarinuotų.
3. Prieš valgant palaikykite keliolika minučių kambario temperatūroje ir prieš pat tiekiant pabarstykite kapotais krapais.