Ingredientai:
- 2 stiklinės ryžių;
- 4 stiklinės pieno;
- 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
- 4 rūgštūs obuoliai;
- 2 valg. šaukšt. cukraus;
- žiupsnis tarkuoto muskato riešuto;
- 1,5 arbat. šaukšt. cinamono;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus arba tiek pat vanilės pastos;
- 2 valg. šaukšt. sviesto.
Gaminimas:
1. Puode įkaitinkite pieną su druska, kai užvirs, suberkite perskalautus ryžius ir virkite pagal instrukcijas ant pakuotės, kol išvirs. Dažnai pamaišykite, o jei ims trūkti skysčio, įpilkite dar truputį pieno ar vandens. Kai išvirs, nukaiskite ir įmaišykite šaukštą cukraus, cinamoną ir vanilę.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃ temperatūros. Nedidelį kepimo indą ištepkite sviestu.
3. Obuolius nulupkite, sutarkuokite burokine tarka, paskaninkite likusiu cukrumi ir muskato riešutu. Sukrėskite į puodą ir ant nedidelė kaitros pakaitinkite kelias minutes, kol vos suminkštės.
4. Į kepimo formą sudėkite pusę ryžių, išlyginkite, tada dėkite obuolius, vėl tolygiai paskirstykite ir galiausiai ant viršaus dėkite likusius ryžius. Išlyginkite ryžių paviršių, apdėliokite sviesto gabaliukais ir dėkite kepti į orkaitę.
5. Kepkite apie 20 min. Patiekite dar šiltą ar jau atvėsusį.
Pastaba: šį apkepą galima kepti ir individualiuose indeliuose.