Paprastas, sotus ir skanus bulvių ir mėsos apkepas: kepkit, kad užtektų visiems

Būna dienų, kai virtuvėje norisi eksperimentuoti, tačiau kai tam trūksta ūpo ar laiko, gelbsti paprasti patiekalai. Tokie, kaip šis neįmantrus, tačiau skanus ir sotus apkepas, kurį skanu valgyti užsigeriant kad ir senu geru kefyru!
Apkepas su bulvėmis, faršu ir pomidorais
Apkepas su bulvėmis, faršu ir pomidorais / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

  • 400–500 g maltos kiaulienos;
  • 1 svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 skardinė konservuotų smulkintų pomidorų;
  • 4 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 7–8 didelės bulvės;
  • 150 g gerai besilydančio sūrio;
  • 0,3 st. pieno;
  • 50 g sviesto;
  • 1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos (mėsai ir bulvių masei);
  • 1 arbat. šaukšt. mėgstamų prieskoninių žalumynų.

Gaminimas:

1. Bulves nuskuskite, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir išvirkite sūdytame vandenyje. Dar karštas sutrinkite su pienu ir tarkuotu sūriu.

2. Maltą mėsą apkepkite su smulkintu svogūnu ir grūstu česnaku, sudėkite trintus pomidorus, pagardinkite mėsos prieskoniais, pipirais, druska ir ant mažos ugnies troškinkite apie 20 minučių.

3. Į 4 nedideles ar 1 didelę aliejumi pašlakstytą kepimo formą dėkite bulvių košės, tada sluoksnį mėsos masės ir vėl košės. Ant viršaus uždėkite kelis gabalėlius sviesto.

4. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai apskrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų