Ingredientai:
- 400–500 g maltos kiaulienos;
- 1 svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- 1 skardinė konservuotų smulkintų pomidorų;
- 4 valg. šaukšt. aliejaus;
- 7–8 didelės bulvės;
- 150 g gerai besilydančio sūrio;
- 0,3 st. pieno;
- 50 g sviesto;
- 1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų;
- 1 arbat. šaukšt. druskos (mėsai ir bulvių masei);
- 1 arbat. šaukšt. mėgstamų prieskoninių žalumynų.
Gaminimas:
1. Bulves nuskuskite, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir išvirkite sūdytame vandenyje. Dar karštas sutrinkite su pienu ir tarkuotu sūriu.
2. Maltą mėsą apkepkite su smulkintu svogūnu ir grūstu česnaku, sudėkite trintus pomidorus, pagardinkite mėsos prieskoniais, pipirais, druska ir ant mažos ugnies troškinkite apie 20 minučių.
3. Į 4 nedideles ar 1 didelę aliejumi pašlakstytą kepimo formą dėkite bulvių košės, tada sluoksnį mėsos masės ir vėl košės. Ant viršaus uždėkite kelis gabalėlius sviesto.
4. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai apskrus.