Vištienos troškinys su daržovėmis ir bulvėmis
Jums reikės:
4 vištienos kumpelių (norint, galima rinktis kitą dalį ar net kiaulieną, tik tokiu atveju troškinti teks kiek ilgiau);
8-9 bulvių (galima ir daugiau, jei turite didesnį indą);
3 morkų;
3 svogūnų;
Vieno sultinio kubelio;
Kelių šaukštų trintų pomidorų pastos;
Kelių šauktų natūralaus jogurto;
Jelapeno (pagal skonį, kiek aštriai mėgstate);
Drukos, pipirų ir kario pagal skonį.
Gaminimas
Bulves įdeda į vandenį kiek apvirti, o orkaitę iškart įkaitiname iki 180 °C. Vištienos kumpelius įtriname prieskoniais. Svogūnus ir morkas susipjaustome vidutiniškai stambiai ir truputį apkepame ant keptuves.
Kiek vėliau užpilame verdančiu vandeniu, į masę sudedame kubelį, prieskonius, jogurtą ir šaukštą ar kelis pomidorų tyrės. Patroškinę daržoves ir apvirę bulves viską, ir vištienos kumpelius, dedame į gilią keptuvę aukštais kraštais ar kitą orkaitei tinkamą kepimo indą. Jei trūksta skysčio, įpilame dar šiek tiek virinto vandens. Pirmas 20 minučių pakepame uždengus dangčiu ar folija, vėliau – atveriame.
Tada įdedame jelapeno, kiek pamaišome ir pakepame dar 15-20 min. Idealiausia, jei troškinys galėtų orkaitėje dar pastovėti kurį laiką uždengtu dangčiu, kad kiek subręstų. Skanaus.