Ingredientai:
- 1 kiaušinis;
- 1 st. miltų;
- 300 g varškės;
- 5–6 virtos bulvės;
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- didelis žiupsnis druskos;
- aliejaus, kepimui;
- 2 valg. šaukšt. grietinės;
- 50 g sviesto.
Gaminimas:
1. Virtas bulves gerai sugrūskite, varškę sutrinkite šakute, kad būtų kuo glotnesnė, sumaišykite abu ingredientus dubenyje.
2. Į dubenį muškite kiaušinį, suberkite miltus, cukrų, druską. Tešlą gerai suminkykite ir iš jos suformuokite paplotėlius.
3. Paplotėlius iš abiejų pusių pavoliokite miltuose, o tada dėkite po kelis į iki vidutinės kaitros įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Kepkite apversdami, kol iš abiejų pusių gražiai skrustelės.
4. Patiekite su sviestu, grietine arba sviesto-grietinės padažu. Galima valgyti ir saldžiai – su džemu, cukraus pudra ar grietine, pabarstyta cukrumi.