Paprasti ir stebuklingai skanūs: nostalgiški bulvių ir varškės paplotėliai

Kartais ir paprastų ingredientų derinys gali prilygti stebuklui. Varškė ir bulvės, kiaušinis, miltai, dar žiupsnis druskos... Argi ne kuklūs, įprasti produktai? Jų ir teprireiks paplotėliams, kurie greit iškeps keptuvėje ir taps puikiais pietumis ar vakariene!
Bulvių ir varškės paplotėliai
Bulvių ir varškės paplotėliai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kiaušinis;
  • 1 st. miltų;
  • 300 g varškės;
  • 56 virtos bulvės;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • aliejaus, kepimui;
  • 2 valg. šaukšt. grietinės;
  • 50 g sviesto.

Gaminimas:

1. Virtas bulves gerai sugrūskite, varškę sutrinkite šakute, kad būtų kuo glotnesnė, sumaišykite abu ingredientus dubenyje.

2. Į dubenį muškite kiaušinį, suberkite miltus, cukrų, druską. Tešlą gerai suminkykite ir iš jos suformuokite paplotėlius.

3. Paplotėlius iš abiejų pusių pavoliokite miltuose, o tada dėkite po kelis į iki vidutinės kaitros įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Kepkite apversdami, kol iš abiejų pusių gražiai skrustelės.

4. Patiekite su sviestu, grietine arba sviesto-grietinės padažu. Galima valgyti ir saldžiai su džemu, cukraus pudra ar grietine, pabarstyta cukrumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis