Paprasti virtuvės šedevrai: naminė moliūgų tyrė

Kasmet moliūgas tampa rudens sezono žvaigžde – dauguma pasinaudoja tuo, kad moliūgas yra nebrangus, neįtikėtinai universalus virtuvėje, o sočiam patiekalui užtenka jo vieno. Prekybos tinklas „Iki“ dalinasi puikios moliūgų tyrės, kuri gali pagardinti daugelį kitų patiekalų, receptu.
Moliūgas
Moliūgas / Shutterstock nuotr.
Temos: 1 Moliūgai

Ingredientai:

Reikės: 1 šviežio moliūgo, druskos (nebūtina).

Gaminame:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Perpjaukite moliūgą per pusę, (jeigu labai dideles – galite ir į kelias dalis) išskobkite sėklas. Jeigu norite, pabarstykite vidinę pusę druska ir sudėkite pjautine puse žemyn ant skardos. Kepkite 40-60 min., kol daržovė suminkštės, o šakutė lengvai įsmigs. Palikite atvėsti.
  3. Rankomis nulupkite minkštimą nuo odelės ir sudėkite į virtuvinį kombainą. Gerai sutrinkite iki vientisos masės, vis sustodami ir nuvalydami indo šonus. Sudėkite į marlę ar ploną audinį ir palikite apie 30 min pastovėti virš dubens, kad nuvarvėtų perteklinis skystis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų