Paprastumo gerbėjams – gardus prancūziškas varškės pyragas iš 6 ingredientų

Jei ingredientai kokybiški, gerai derantys tarpusavyje, nereikia didžiulio jų rinkinio, kad gimtų puikus patiekalas. Tai galioja ne tik rimtiesiems valgiams, bet ir desertams. Išsikepkite šį neįmantrų pyragą ir tuo įsitikinsite!
Prancūziškas varškės pyragas
Prancūziškas varškės pyragas / Autorės nuotr.

Ingredientai:

  • 200 g sviesto (labai šalto, galite net kurį laiką palaikyti šaldymo kameroje);
  • 1 st. cukraus;
  • 3 kiaušiniai;
  • 2 st. miltų;
  • 400 g varškės;
  • 2 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus.

Gaminimas:

1. Pirmiausia pagaminkite trupininę tešlą: sviestą sutarkuokite burokine tarka ir sumaišykite su puse stiklinės cukraus bei miltais. Pirštais viską gerai sutrinkite, kol gausite į šlapią smėlį panašius trupinius. Darbuokitės greitai, kad sviestas neimtų tirpti.

2. Paruoškite įdarą: varškę labai gerai pertrinkite šakute ar net per plieninį sietelį, o tada sumaišykite su likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais. Išsukite iki vientisos masės.

3. Į apvalią kepimo formą nusegamais kraštais sudėkite pusę tešlos, tada krėskite varškės įdarą, o ant viršaus – likusią dalį tešlos.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Dėkite kepimo formą su pyragu ir kepkite apie 1 valandą. Jei matote, jog į pabaigą labai skrunda, viršų galite pridengti folija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis