Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paprastutė, nebrangi pupelių ir makaronų sriuba patiks visai šeimai

Skubančią darbo dieną nesinori ilgai gaišti ruošiant vakarienę, tad praverčia greitų patiekalų receptai. Sriuba, kurios kviečiame išvirti, išverdama mikliai ir pasotins visą šeimą. Tiesa, kitai dienai jos geriau nepalikti, nes makaronai pernelyg išmirks. Tad virkite ir mėgaukitės!
Pupelių ir makaronų sriuba
Pupelių sriuba su makaronais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 skardinė (400 g) konservuotų pupelių;
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 1 svogūnas, susmulkintas;
  • 1 skiltelė česnako, sutrinta;
  • 2 valg. šaukšt. pomidorų pastos (galima keisti pomidorų padažu);
  • 1 arbat. šaukšt. Provanso žolelių mišinio;
  • 11,2 daržovių sultinio;
  • 75 g makaronų, nedidelio formato;
  • 100 g rūkytos šoninės arba lašinukų, susmulkintų;
  • ryšelis svogūnų laiškų, susmulkintų (patiekimui).

Gaminimas:

1. Dideliame storadugniame puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir šoninę ar lašinukus, kol suminkštės, tada suberkite česnakus ir dar maišydami pakepinkite, kol pakvips.

2. Suberkite į puodą nusunktas pupeles, pomidorų pastą ar padažą, suberkite žoleles, supilkite sultinį ir užvirkite. Sumažinkite ugnį, suberkite makaronus ir virkite tol, kol išvirs makaronai (žiūrėkite ant pakuotės).

3. Pilkite sriubą į lėkštes, pagardinkite kapotais svogūnais, jei norisi, galite įsikrėsti ir šaukštą grietinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs