Ingredientai:
pagrindui:
- 2,5 stiklinės miltų;
- 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- žiupsnis druskos;
- 150 g sviesto;
- 1 stiklinė rudojo cukraus;
- 3 kiaušiniai;
- 1,5 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto ar pastos;
- 1,5 stiklinės graikiško jogurto.
trupiniams:
- 2/3 stiklinės miltų;
- 0,5 stiklinės rudojo cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. cinamono;
- 90 g sviesto.
cinamono sluoksniui:
- 100 g rudojo cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. cinamono.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Apvalią ar keturkampę kepimo formą aukštesniais kraštais ištepkite riebalais.
2. Pagaminkite įdarą: mažame dubenėlyje sumaišykite cukrų ir cinamoną. Atidėkite.
3. Pagaminkite trupinius: vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir cinamoną. Suberkite kubeliais pjaustytą sviestą ir pirštų galiukais trinkite jį su sausaisiais ingredientais, kol gausite trupinius. Atidėkite.
4. Paruoškite pagrindo tešlą: dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje ar elektrinio maišytuvo inde išsukite sviestą ir cukrų iki balkšvos masės. Įmuškite po vieną kiaušinį nepaliaudami maišyti. Galiausiai dalimis dėkite jogurtą ir berkite sausąjį mišinį nepaliaudami atsargiai maišyti, kol sudėsite visus ingredientus.
5. Tolygiai paskleiskite pagamintą tešlą paruoštoje kepimo formoje. Apibarstykite įdaru – cinamono ir cukraus mišiniu. O galiausiai visą viršų nubarstykite trupiniais.
6. Dėkite į orkaitę ir kepkite 45–50 min. t. y. kol įkištas ir ištrauktas pagaliukas bus sausas, neaplipęs tešla.