Vilniuje
Nors, regis, pica jau nieko nebestebina, „Pizza Room“, įsikūrę pačioje Vilniaus širdyje, sugebėjo sukurti stebuklą. Kiekviena pica turi savo unikalų „twist‘ą“, o tai tik įrodo, kad kiekviena daryta su meile ir atsakingai. Produktai švieži, o tai irgi labai jaučiasi bei prisideda prie puikaus picų skonio. Na ir svarbiausia detalė – idealus picos padas. Traškus, truputį paskrudęs, tačiau nesudegintas – pagaliau kažkas artimesnio Italijai.
Mūsų rekomendacija – čiorizo, jeigu valgote mėsą, arba nepaprasta daržovinė, jeigu esate vegetarai.
Iš pirmo žvilgsnio gal ir nederantys patiekalai šiame restorane puikiai apgalvoti ir idealiai papildo vienas kitą. Visi kario patiekalai – tikros prieskonių ir skonių „bombos“, kiekvienas kąsnis burnoje paliečia vis naują receptorių. Taip, gal kiek ir teatrališkai skamba, tačiau būtent taip jautėmės ragaudami „Kebab N Curry“ patiekalus. Kita medalio pusė – jų „wrap‘ai“. Ir tai – ne šiaip įprastai ir jau ragauti kebabai: čia savo mėsą bei daržoves gausite „įpakuotus“ į indišką „naan“ duonelę. Pirmas kąsnis būna labai netikėtas, tačiau vėliau apie jokį kitą kebabą net pagalvoti nebenorėsite.
Beje, turime patarimą aštraus maisto entuziastams – jei tikrai pasitikite savo jėgomis, užsakydami komentare pridėkite prašymą patiekalą gaminti itin aštriai. Iš anksto linkime sėkmės ir lauksime atsiliepimų.
„Okayum“
Nors save vadina greito maisto restoranu, labiau norėtųsi juos pristatyti kaip „fine dine“ vietą. Joje iš pažiūros nesudėtingi patiekalai skoniu tikrai nenusileidžia geriausiems Vilniaus restoranams. Dar jiems puikiai tinka pasakymas „dėmesys kiekvienai detalei“, nes netgi išnarplioję kiekvieną patiekalą ir ragaudami tik atskirus ingredientus, jausite tą patį rūpestį ir dėmesį kiekvienai smulkmenai. Puikiai suderinti skoniai ir, psst, DIDELĖS PORCIJOS!
Šis restoranas idealiai subalansuotas alergiškiems visiems įmantriems pavadinimams ir patiekalams, kuriuos neaišku, iš kurios pusės pradėti valgyti. Ponas Tadas surinko populiariausius europietiškus patiekalus ir apgyvendino juos po vienu stogu – čia rasite ir gruzinišką charčio, ir lenkišą flaki, ir rusiškų koldūnų, ir paprasčiausių žemaitiškų blynų. Įspėjame – pasiilgusiems paprasto, tačiau tikrai ne prasto maisto, „Pono Tado“ meniu vartyti reiktų itin atsargiai. Mes šią klaidą padarėme ir užsisakėme gerokai per daug. Bet kitaip tiesiog neįmanoma, nes norisi VISKO!
Beje, „Ponas Tadas“ siūlo ir labai puikią alternatyvą jau pagamintiems patiekalams – jei visgi turite laisvo laiko ir laukiate draugų kompanijos, galite užsisakyti griliui paruoštus mėsos ar daržovių rinkinius. Kol kurjeris pristatys užsakymą, tikrai spėsite pasiruošti ugnį ir beliks tik su vyno taure pasigrilinti tai, ką Tadas su meile jums parinko.
Paskutinė naujovė Vilniuje – visai ne restoranas. „Temperatūra“ paėmė ir padarė tai, ko, sutiksime visi, reikėjo jau seniai – pagamino jums kokteilius, kuriuos galite jau paruoštus užsisakyti į namus. Netikėta proga ar draugai užgriuvę namus, pasitaiko visko, tereikia susidėlioti užsakymą pagal svečių skonį ir po gero pusvalandžio jau mėgausitės profesionaliais, it geriausiame bare ruoštais kokteiliais. Beje, draugams galite ir neišduoti, jog kokteiliai iš „Temperatūros“. Jie sakė nesupyks, o jūs tapsite geidžiamiausiu vakarėlių barmenu!
Kaune
„Adana“
„Adana“ kebabai jau senokai perėjo į kitą lygį – čia įprastas ir visiems lietuviams gerai pažįstamas greitas maistas po ilgų ieškojimų tapo pilnaverčiu patiekalu. Mėsa ruošiama griliuje, todėl yra kur kas turtingesnio skonio (jie patys tai vadina tiesiog šašlyku). Kebabai taip pat nebūtinai privalo būti permirkę padažu – firminis „adana kebabas“ yra gaminamas su daržovėmis, mėsa bei granatų sultimis ir alyvuogių aliejumi. Jeigu galima būtų kebabą pavadinti sveiku patiekalu, tai būtų būtent šis „Adana“ kebabas.
Šis restoranas – vienvaldis nugalėtojas, kai reikia maistu aprūpinti didelę kompaniją, nes garantuotai savo skoniui čia ką nors ras kiekvienas. Picos, burgeriai, makaronai, salotos, įvairūs grilio patiekalai – labai platus asortimentas ir draugiškos kainos, viskas, ko reikia draugų vakarėliui ar rytui po jo.
Prestižinėje Kauno vietoje, palei pat pilį įsikūręs restoranas siūlo tokius pat prestižinius patiekalus – kruopščiai atrinktas meniu, aukščiausios kokybės produktai ir meilė kiekvienam užsakymui, „Old Town Grill“ garantuotai nustebins ir nudžiugins net išrankiausius. Šį restoraną rekomenduojame kai reikia nustebinti svečius iš svetur – atsargiai leisime sau teigti, jog tai bene geriausia, ką turi Kaunas.
Taip pat dar viena maloni smulkmena – savaitgaliais iš šio restorano galite užsisakyti ir „brunch‘us“!
Klaipėdoje
Klaipėdiečių pamėgta vakarėlių vieta dabar ne tik kvies pas save į svečius muzikai ir linksmoms naktims, tačiau ir leis užsisakyti klientų liaupsinamus burgerius į namus. Visi populiariausi – vištienos, jautienos ar plėšytos kiaulienos – jeigu šiandien nėra ūpo kišti nosies iš namų, „Penn Station“ pas jus atvyks patys.
Išgirdus šį pavadinimą, prieš akis iškart stoja sultingos mėsos iešmai ir didžiausi puodai plovo. Bet kam apsiriboti tįstančia seile ir svajonėmis? Restoranas, įsikūręs ant marių kranto, visas šias svajones lengvai pavers realybe. Su meile ir pagal slaptus paveldėtus receptus gaminami autentiški patiekalai – keli paspaudimai, ir visa tai garuoja ant jūsų stalo. Itin rekomenduojame „Uzbekiškos virtuvės“ plovą!
Apie šį legendinį restoraną daugžodžiauti nereikia. Kiekvienam klaipėdiečiui aišku: jeigu nori skaniaus kinų maisto – keliauji į „Kinų bambuką“. Šis restoranas per ilgus gyvavimo metus išdirbo receptus, atrado lietuviškam skoniui tinkamus derinius ir sėkmingai kemša klaipėdiečių ir miesto svečių pilvus jau daugiau negu 10 metų. Na o dabar norint paskanauti „Kinų bambuko“ patiekalų net ir kojos iš namų kelti nebereiks – viską rasite „Wolt“!
Tiek naujienų turime šiandien – viskam išragauti laiko tikrai prireiks nemažai, bet ruduo ilgas, todėl tikrai spėsite! Skanaus!