Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paragaukit varškės apkepo, kokio dar nekepėt: praturtintas ryžiais ir riešutais

Varškės apkepo mėgėjai iškeptų jį ir be jokio recepto, kaip sakoma – užsimerkę. Tačiau jei visada mėgaujatės klasika, gal vieną dieną nutarsite ją kiek papildyti naujais ingredientais? Šįsyk tai bus sotumo ir įdomesnės tekstūros suteikiantys ryžiai bei saujelė lazdynų riešutų.
Varškės apkepas su ryžiais
Varškės apkepas su ryžiais / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

  • 3 dideli kiaušiniai, tryniai atskirti nuo baltymų;
  • 4 valg. šaukšt. cukraus;
  • 2 stiklinės jau išvirtų ryžių (galite naudoti ir vakarykščius likučius);
  • 400 g varškės (geriau riebesnės);
  • saujelė lazdynų riešutų, smulkiai sukapotų;
  • 150 g razinų, nuplautų ir nusausintų;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus arba vanilės pastos;
  • žiupsnis druskos;
  • 1 valg. šaukšt. manų kruopų ar maltų džiūvėsėlių;
  • gabaliukas sviesto, kepimo formai patepti.

Gaminimas:

1. Kiaušinių trynius dubenyje išsukite su cukrumi iki balkšvos masės. Sudėkite į šią masę varškę, gerai ištrinkite ir sumaišykite. Tuomet suberkite ir ryžius, darsyk išmaišykite.

2. Į ryžių ir varškės masę suberkite ir riešutus, razinas, vanilinį cukrų ar pastą, darsyk gerai išmaišykite.

3. Atskirame dubenyje kiaušinių baltymus išplakite su druska. Tuomet atsargiai, kad išsaugotumėte kuo daugiau oro, įmaišykite į varškės masę.

4. Nedidelę kepimo formą ištepkite sviestu, o tada pabarstykite manais arba maltais džiūvėsėliais. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.

5. Sukrėskite paruoštą masę į kepimo formą, išlyginkite viršų. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 40 min., kol viršus gražiais apskrus. Tiekite su mėgstamais priedais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas