Ingredientai:
- 100 ml alyvuogių aliejaus;
- ryšelis šviežių petražolių, sukapotų;
- ryšelis šviežių bazilikų, sukapotų;
- 1 skiltelė česnako;
- druskos;
- šviežiai maltų pipirų;
- 4 jaunos cukinijos;
- 250-300 g keptos ar virtos vištienos (tinka ir vakarykščiai likučiai);
- 200 g mėgstamo puskiečio sūrio;
- saujelė tarkuoto parmezano;
- saujelė maltų džiūvėsėlių.
Gaminimas:
1. Plačią skardą išklokite kepimo popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laispnių temperatūros.
2. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite pusę aliejaus, kapotas žoleles, trintą česnaką, įberkite pipirų ir druskos.
3. Cukinijas supjaustykite išilgai į maždaug 5-6 mm storio juostas. Aptepkite kiekvieną jų paruoštu aliejumi, o tada vienu sluoksniu guldykite į skardą. Dėkite į orkaitę ir kepkite 10-15 min. – kol kiek suminkštės ir švelniai skrustelės.
4. Nedidelį kepimo indą aukštesniais kraštais patepkite trupučiu aliejaus, pabarstykite džiūvėsėliais.
5. Ant lygaus paviršiaus ar plačios lentos dėkite po apkeptą cukinijos juostą, ant vieno šios galo klokite gabaliuką vištienos, sūrio lazdelę, o tada suvyniokite į suktinuką. Taip paruoškite visas cukinijų juostas ir glaudžiai sudėliokite suktinukus į kepimo formą. Viršų pašlakstykite likusiu aliejumi, pabarstykite parmezano sūriu ir džiūvėsėliais.
6. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 25 min. – kol viršus bus auksiškai rusvas.