Paruošti paprasta: 4 padažai salotoms, kurie pakylės jas į naują lygį

Žiemą, kaip ir šiltuoju metų laiku, nepamirškime šviežių salotų. Kai kurios lietuviškos daržovės – morkos, kopūstai, salierai, ropės – sėkmingai iki šiol išsilaikė, kitų, atvežtinių, geros kokybės, galima įsigyti turguje ar prekybos centre. Siūlome 4 padažų, kurie pagardins daugelį salotų, receptus. Ilgai neužtruksite, o rezultatas nustebins. Beje, pasigaminkite patikusio padažo daugiau – bent kelias dienas jis sėkmingai išbus šaldytuve.
Ruošiamos salotos
Ruošiamos salotos / Vida Press nuotr.

Medaus padažas su pipirais

Ingredientai:

  • 2 valg. šaukšt. baltojo vyno arba šerio acto;
  • 2 valg. šaukšt. medaus, pašildyto, kad būtų skystas;
  • 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 šalotinis arba 0,5 raudonojo svogūno, labai smulkiai supjaustyto;
  • 1 skiltelė česnako, sutraiškyta;
  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • sauja šviežių mėtų, susmulkintų.

Gaminimas:

Sudėkite visus ingredientus į užsukamą stiklainį ir purtydami labai gerai suplakite, kol padažas taps kreminės konsistencijos. Viskas, galite naudoti!

Citrininis padažas su čiobreliais

Ingredientai:

  • 3 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. nuskabytų šviežių čiobrelių lapelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • didelis žiupsnis nutarkuotos citrinos žievelės.

Gaminimas:

Sudėkite visus ingredientus į užsukamą stiklainį ir purtydami labai gerai suplakite.

Fotolia nuotr./Salotų padažas
Fotolia nuotr./Salotų padažas

Klasikinis balzaminio acto padažas

Ingredientai:

  • 3 valg. šaukšt. balzaminio acto;
  • 4-5 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų;

Gaminimas:

Sudėkite visus ingredientus į užsukamą stiklainį ir purtydami labai gerai suplakite.

Pikantiškas garstyčių-acto padažas

Ingredientai:

  • 3 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
  • 1 valg. šaukšt. Dijono garstyčių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 maža česnako skiltelė, sutraiškyta;
  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

Sudėkite visus ingredientus į užsukamą stiklainį ir purtydami labai gerai suplakite.

„Scanpix“ nuotr./Garstyčių-acto salotų užpilas
„Scanpix“ nuotr./Garstyčių-acto salotų užpilas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis