Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Pasakiškai kvepiantys cinamoniniai keksiukai su obuoliais

Cinamonas ir obuoliai – amžina klasika. Nesvarbu, kepate pyragą, bandeles ar keksiukus su šiais ingredientais, užtenka vien iš orkaitės sklindančio kvapo ir darosi jauku, ramu... Į palanges barbenant lietaus lašams imkimės maišyti tešlą!
Cinamoniniai keksiukai su obuoliais
Cinamoniniai keksiukai su obuoliais / Vida Press nuotr.

Ingredientai (6 dideli arba 12 strandartinių keksiukų):

  • 50 g sviesto;
  • 50 g baltojo cukraus;
  • 2 vidutinio dydžio obuoliai, nulupti, be sėklų ir supjaustyti kubeliais, labiau tinka tvirti ir rūgštesni;
  • 70 g rudojo cukraus;
  • 1 valg. šaukšt. šviežiai spaustų apelsinų sulčių;
  • 1 didelis kiaušinis;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 1/4 arbat. šaukšt. malto muskato;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1/4 arbat. šaukšt. druskos;
  • 180 miltų;
  • 160 ml pieno.

viršui:

  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1/2 arbat. šaukšt. cinamono;
  • keliolika labai plonų obuolio riekelių (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Keksiukų formos duobutes išklokite specialiomis popierinėmis formelėmis.

2. Į nedidelį puodą dėkite šaukštą sviesto, berkite baltąjį cukrų ir obuolių kubelius, pilkite apelsinų sultis. Ant vidutinės ugnies kaitinkite apie 5 minutes, kol obuoliai kiek suminkštės, tačiau nesuvirs. Atidėkite.

3. Dideliame dubenyje išsukite likusį išlydytą sviestą ir rudąjį cukrų, įmuškite kiaušinį, pilkite vanilės ekstraktą.

4. Kitame sausame dubenyje sumaišykite miltus, tešlai skirtus prieskonius, druską ir kepimo miltelius. Po truputį berkite sausuosius ingredientus į sviesto ir kiaušinių masę, vis įpilkite šiek tiek pieno ir neskubėdami maišykite. Turite supilti visą miltų mišinį ir pieną bei gauti gana tirštą tešlą. Galiausiai suberkite patroškintus obuolius ir dar sykį lengvai išmaišykite, kad obuoliai pasiskirstytų tešloje. Stenkitės nepermaišyti!

5. Nedideliame indelyje sumaišykite viršui skirtą cukrų ir cinamoną.

6. Krėskite tešlą į keksiukų formos duobutes, užpildydami maždaug 3/4. Ant kiekvieno būsimo keksiuko viršaus dėkite po porą obuolio riekelių (šį žingsnį galite ir praleisti), o tada gausiai pabarstykite cukraus-cinamono mišiniu.

7. Kepkite apie 20 min. – kol į vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Jei kepate didelius keksiukus, gali prireikti kelių minučių daugiau.

Vida Press nuotr./Keksiukai
Vida Press nuotr./Keksiukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos