Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasakiškai skanu: baklažanų laiveliai, įdaryti mėsa ir sūriu

Baklažanai prieš keletą metų dar buvo nemenka egzotika, o dabar juos ne tik vis drąsiau ruošiame, bet ir galime mėgautis net užaugintais Lietuvoje! Ši daržovė neįtikėtinai universali, tačiau vienas skaniausių būdų ją valgyti – pjauti horizontaliai pusiau ir kepti su įdaru. Štai ir vienas receptas iš nemenkos kolekcijos!
Įdaryti baklažanų „laiveliai“
Įdaryti baklažanų „laiveliai“ / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 4 nedideli baklažanai (geriau ilgesni ir nestori);
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 nedidelis svogūnas, susmulkintas;
  • 1 česnako skiltelė, sutraiškyta;
  • 300 g maltos jautienos (arba avienos, jei ją mėgstate);
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnis malto cinamono;
  • druskos;
  • 1 stiklinė jau paruošto pomidorų padažo (galite naudoti naminį, galite ir pirktinį);
  • 2 valg. šaukšt. kedrinių pinijų, pakepintų (nebūtinai);
  • 1 rutuliukas mocarelos sūrio, supjaustytas plonais griežinėliais (idealu, bent 8).

Gaminimas:

1. Pirmiausiai mums reikia pasiruošti baklažanus – juos apkepti orkaitėje, tada įdaryti ir baigti kepti jau su įdaru. Perpjaukite baklažanus horizontaliai pusiau. Plačią skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite baklažanų puses pjūviu į viršų. Patepkite pjūvius alyvuogių aliejumi, pabarstykite trupučiu druskos ir pipirų.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, įjunkite kaitinimo iš viršaus arba grilio funkciją ir dėkite skardą su baklažanais. Kepkite, kol jų viršus taps rusvas ir paskrus, pats baklažanas kiek suminkštės.

3. Kol baklažanai kepa, keptuvėje su aliejumi apkepinkite svogūną, česnaką ir maltą mėsą, pagardinkite ją druska, pipirais ir cinamonu (jis suteiks puikių papildomą skonį). Kai mėsa taps sausa, įdėkite kelis šaukštus pomidorų padažo, išmaišykite ir nukaiskite nuo ugnies, įmaišykite ir pakepintas kedrines pinijas.

4. Imkite kepimo formą aukštesniais kraštais, patepkite ją alyvuogių aliejumi, supilkite likusį pomidorų padažą ir išsklaidykite, kad padengtų visą dugną. Glaudžiai sudėkite apkeptus baklažanus pjūviu į viršų, tada ant kiekvienos puselės dėkite po šaukštą ar porą apkepintos mėsos, tada ant įdaro uždėkite po porą griežinėlių mocarelos sūrio.

5. Indą su baklažanais pridenkite folija ir dėkite kepti į įkaitintą orkaitę (kaitinimas viršus apačia), praėjus valandai nudenkite foliją ir pakepkite dar 15–20 min., kol mocarela ant viršaus bus išsilydžiusi ir parusvėjusi.

6. Išėmę iš orkaitės leiskite keliolika minučių ramiai pabūti, o tada valgykite su mėgstamomis salotomis.

Vida Press nuotr./Įdaryti baklažanų „laiveliai“
Vida Press nuotr./Įdaryti baklažanų „laiveliai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų