Ingredientai (2 asm.):
- 2 dideli kiaušiniai;
- aliejaus kepimui.
salotoms:
- didelė sauja salotų lapelių, stambiai suplėšytų (tiks sviestinės, romaninės ar kitos patinkančios salotos);
- 1 nedidelis, plonyčiais griežinėliais supjaustytas svogūnas;
- 1 vidutinė morka, supjaustyta ilgais šiaudeliais ar plonytėmis juostelėmis;
- keli Pekino kopūsto lapai, supjaustyti juostelėmis;
- 1 maža raudonoji paprika, be sėklų, supjaustyta ilgais šiaudeliais;
- didelė sauja šviežių kalendrų, stambiai sukapotų (galima ir nenaudoti ar keisti petražolėmis).
padažui:
- 1 valg. šaukšt. išspaustų žaliosios citrinos (laimo) sulčių;
- 1 valg. šaukšt. vandens;
- 1 arbat. šaukšt. rudojo cukraus;
- 1 valg. šaukšt. žuvų padažo (iš bėdos galima nedėti ir keisti žiupsniu druskos);
- 1 didelė skiltelė česnako, labai plonai supjaustyta.
Gaminimas:
1. Pirmiausiai iškepkite kiaušinius. Labai gerai įkaitinkite keptuvę su aliejumi, muškite kiaušinius nepažeisdami trynio, kepkite porą minučių iš vienos pusės, tada apverskite ir pakepkite 30–40 sek. Mums svarbu, kad krašteliai būtų apskrudę ir traškūs, baltymas tvirtas, o trynys viduje skystas. Dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalus.
2. Visas daržoves supjaustykite, kaip nurodyta, ir dėkite į plačią, pusgilę lėkštę.
3. Visus padažui skirtus ingredientus pilkite ir berkite į mažą prikaistuvį ir pakaitinkite, kol ims burbuliuoti.
4. Kiaušinius supjaustykite ketvirčiais, dėkite ant daržovių, apšlakstykite padažu, berkite kalendras. Tiekite ant stalo ir valgykite iškart.