Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasakiškai skanūs Giedrės įdaryti makaronai su varške ir špinatais

„Ar yra kas nemėgsta makaronų? Aš juos dievinu, o jei dar makaronai su varške – tai išvis pasaka“, – savo silpnybės varškei neslepia tinklaraščio „Kelias tikslo link“ autorė Giedrė ir dalinasi savo firminiu įdarytų makaronų su varške ir špinatais receptu.
Pasakiškai skanūs Giedrės įdaryti makaronai su varške ir špinatais
Pasakiškai skanūs Giedrės įdaryti makaronai su varške ir špinatais / Asmeninio archyvo nuotr.

Anot Giedrės, norint gauti geriausią rezultatą gaminant maistą, svarbiausia yra pasirinkti tinkamus produktus. „Kai kalba eina apie pieno produktus, aš visada renkuosi AB „Pieno žvaigždės“ DVARO produkciją, nes ji visada man garantuoja tiek puikų skonį, tiek kokybę“, – neslepia tinklaraščio autorė.

Asmeninio archyvo nuotr./Pasakiškai skanūs Giedrės įdaryti makaronai su varške ir špinatais
Asmeninio archyvo nuotr./Pasakiškai skanūs Giedrės įdaryti makaronai su varške ir špinatais

Įdaryti makaronai su varške ir špinatais

Reikės:

  • makaronų vamzdelių,
  • saujos tarkuoto DVARO fermentinio sūrio,
  • 135 g DVARO lydyto sūrelio,
  • 400 g DVARO varškės,
  • 50 g špinatų,
  • rūkyto kumpelio,
  • česnako,
  • druskos,
  • maltų juodųjų pipirų.

Padažui:

  • 100 ml DVARO pieno,
  • 20 g DVARO sviesto,
  • 1 valg. š. kukurūzų miltų,
  • druskos ir pipirų.

Gaminimas:

  1. Pirmiausia paruoškite padažą: puode ar prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, suberkite kukurūzų miltus ir maišant kepinkite, kol miltai taps auksinės spalvos, o masė taps košelės konsistencijos.
  2. Plona srovele, nuolat maišant, supilkite DVARO pieną. Ant nedidelės kaitros, nuolat maišant, virkite padažą, kol sutirštės.
  3. Padažui dar neatvėsus į jį suberkite saują tarkuoto DVARO sūrio, pagardinkite druska, pipirais.
  4. Įdarui špinatus perliekite verdančiu vandeniu. Palaukite, kol atvės ir sukapokite.
  5. Špinatus sumaišykite su DVARO varške ir lydytu sūriu bei kubeliais susmulkintu kumpeliu, įspauskite česnaką, pagardinkite druska, pipirais.
  6. Pirštais ar mažu šaukšteliu įdaru prikimškite makaronus. Makaronų prieš tai apvirti nereikia.
  7. Kepimo formoje paskleiskite maždaug trečdalį padažo, įdėkite špinatų, sudėkite makaronus, palikdami visai nedidelius tarpelius ir apiberkite tarkuotu sūriu ir užpilkite likusį padažą.
  8. Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 – 45 min., kol makaronai bus minkšti. Kepimo pabaigoje galite padidinti temperatūrą, kad gražiai apskrustų.
Asmeninio archyvo nuotr./Pasakiškai skanūs Giedrės įdaryti makaronai su varške ir špinatais
Asmeninio archyvo nuotr./Pasakiškai skanūs Giedrės įdaryti makaronai su varške ir špinatais

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?