Anot Giedrės, norint gauti geriausią rezultatą gaminant maistą, svarbiausia yra pasirinkti tinkamus produktus. „Kai kalba eina apie pieno produktus, aš visada renkuosi AB „Pieno žvaigždės“ DVARO produkciją, nes ji visada man garantuoja tiek puikų skonį, tiek kokybę“, – neslepia tinklaraščio autorė.
Įdaryti makaronai su varške ir špinatais
Reikės:
- makaronų vamzdelių,
- saujos tarkuoto DVARO fermentinio sūrio,
- 135 g DVARO lydyto sūrelio,
- 400 g DVARO varškės,
- 50 g špinatų,
- rūkyto kumpelio,
- česnako,
- druskos,
- maltų juodųjų pipirų.
Padažui:
- 100 ml DVARO pieno,
- 20 g DVARO sviesto,
- 1 valg. š. kukurūzų miltų,
- druskos ir pipirų.
Gaminimas:
- Pirmiausia paruoškite padažą: puode ar prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, suberkite kukurūzų miltus ir maišant kepinkite, kol miltai taps auksinės spalvos, o masė taps košelės konsistencijos.
- Plona srovele, nuolat maišant, supilkite DVARO pieną. Ant nedidelės kaitros, nuolat maišant, virkite padažą, kol sutirštės.
- Padažui dar neatvėsus į jį suberkite saują tarkuoto DVARO sūrio, pagardinkite druska, pipirais.
- Įdarui špinatus perliekite verdančiu vandeniu. Palaukite, kol atvės ir sukapokite.
- Špinatus sumaišykite su DVARO varške ir lydytu sūriu bei kubeliais susmulkintu kumpeliu, įspauskite česnaką, pagardinkite druska, pipirais.
- Pirštais ar mažu šaukšteliu įdaru prikimškite makaronus. Makaronų prieš tai apvirti nereikia.
- Kepimo formoje paskleiskite maždaug trečdalį padažo, įdėkite špinatų, sudėkite makaronus, palikdami visai nedidelius tarpelius ir apiberkite tarkuotu sūriu ir užpilkite likusį padažą.
- Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 – 45 min., kol makaronai bus minkšti. Kepimo pabaigoje galite padidinti temperatūrą, kad gražiai apskrustų.
Skanaus!