Ingredientai:
- 100 g sviesto, kambario temperatūros (ir dar šiek tiek kepimo formai patepti);
- 200 g minkštų datulių be kauliukų, stambiai supjaustytų;
- 0,5 arbat. šaukšt. sodos;
- 4 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
- 1 didelis kiaušinis;
- 250 g miltų;
- 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- sauja graikinių ar pekano riešutų, švelniai pakepintų sausoje keptuvėje, atvėsintų ir stambiai sukapotų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros. Nedidelę kepimo formą aukštesniais kraštais plonai ištepkite sviestu.
2. Į dubenį sudėkite sviestą, datules ir sofą, o tada užpilkite ant šių ingredientų 150 ml verdančio vandens. Leiskite pastovėti 10 min. – datulės išbrinks, o sviestas ištirps. Tuomet suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį ir viską paplakite, kad susimaišytų. Galiausiai suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir riešutus. Atsargiai išmaišykite, kad neliktų sausų produktų.
3. Gautą masę sukrėskite į paruoštą kepimo formą, išlyginkite paviršių. Dėkite į orkaitę ir kepkite 45 min. – patikrinkite, ar pyragas iškepęs, įkišdami ir ištraukdami medinį pagaliuką – šis turi būti sausas, neaplipęs tešla. Iškepusiam pyragui leiskite kelias minutes pravėsti kepimo formoje, o tada atsargiai išverskite ir leiskite visiškai atvėsti.