„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Pasakiški sumuštiniai su lašiša: džiugins ir kasdien, ir ypatingomis progomis

Subalansuotas, maistingas ir gardus maistas ant kasdienio ar šventinio stalo nebūtinai turi būti brangus – įsitikinusi maisto tinklaraštininkė Brigita Uyar.
Sumuštiniai su lašiša ir grūdėta varške
Sumuštiniai su lašiša ir grūdėta varške / Pranešimo aut. nuotr.

Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos idėjų partnerė pranešime žiniasklaidai dalijasi savo mėgstamo užkandžio, kurį dažnai renkasi ir pusryčiams, pietums ar vakarienei, receptu – sumuštiniais su lašiša ir grūdėta varške.

Nors juos paruošti tekainuos kelis eurus, šis patiekalas gali tapti net gardžiomis vaišėmis švenčių metu.

Ingredientai

  • 1 pakuotė sūdytos arba rūkytos lašišos;
  • 200 g varškės grūdeliais;
  • 1 vnt. šviežio agurko;
  • 1 vnt. raudonojo svogūno;
  • mėgstama duona ar batonas;
  • malti juodieji pipirai;
  • ypač tyras alyvuogių aliejus.

Kaip gaminti

  1. Duoną apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apskrudinkite skrudintuvėje, kepsninėje ar keptuvėje. Padėkite ją į šalį ir leiskite atvėsti, o tuo metu susmulkinkite raudonąjį svogūną bei agurką.
  2. Ant atvėsusios skrudintos duonos paskirstykite kelis šaukštus varškės grūdeliais, dėkite kelis sluoksnius lašišos bei smulkintas daržoves – raudonąjį svogūną bei agurką. Viską pagardinkite maltais pipirais bei ypač tyru alyvuogių aliejumi. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“