Ingredientai:
- 200-300 g keptos ar virtos vištienos ar kalakutienos;
- 8 sumuštinių duonos riekės (rinkitės sveikesnę – su sėklomis, speltų miltų ar pan.);
- 150 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto;
- saujelė mažų špinatų lapelių, nuplautų ir nusausintų;
- 2 pomidorai (geriau – mažiau sultingi);
- minkšto sviesto;
- žiupsnis džiovintų bazilikų ar raudonėlių (nebūtina);
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Pasirūpinkite, kad mėsa būtų be odelės ir kaulų, o tada filė supjaustykite plonais griežinėliais. Taip pat griežinėliais supjaustykite ir pomidorus.
2. Kiekvieną duonos riekę plonai patepkite sviestu, tada ant 4 iš jų dėkite pomidorų, špinatų, vištienos, berkite fetos sūrio. Uždenkite dar viena duonos riekele sviestuota puse į vidų.
3. Apkepkite taip suvožtus sumuštinius specialioje elektrinėje keptuvėje. Jei tokios neturite, naudokite paprastą keptuvę – kaitra turėtų būti vidutinė, o kepamus sumuštinius kuo nors šiek tiek prislėkite, pavyzdžiui, puikiai tinka puodas. Tik nepamirškite stebėti ir reikiamu momentu apversti ir vėl prislėgti. Skanūs ir karšti, ir atvėsę.