Pasakiški sumuštiniai su mėsa: idealiai tiks vištienos likučiai ir fetos sūris

Sumuštiniai jau seniai atsikratė nevertingo užkandžio vardo – jie gali būti ne tik skanūs, bet ir maistingi. Dar geriau, kad neretai jiems galima panaudoti anksčiau valgytų pietų ar vakarienės likučius – taip sutaupysite ir laiko, ir pinigų. Šįkart dėmesio centre – sumuštiniai su paukštiena ir švelniai sūrstelėjusiu fetos sūriu. Būtinai išbandykit!
Sumuštinis su fetos sūriu ir vištiena
Sumuštinis su fetos sūriu ir vištiena / Fotolia nuotr.

Ingredientai:

  • 200-300 g keptos ar virtos vištienos ar kalakutienos;
  • 8 sumuštinių duonos riekės (rinkitės sveikesnę – su sėklomis, speltų miltų ar pan.);
  • 150 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto;
  • saujelė mažų špinatų lapelių, nuplautų ir nusausintų;
  • 2 pomidorai (geriau – mažiau sultingi);
  • minkšto sviesto;
  • žiupsnis džiovintų bazilikų ar raudonėlių (nebūtina);
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Pasirūpinkite, kad mėsa būtų be odelės ir kaulų, o tada filė supjaustykite plonais griežinėliais. Taip pat griežinėliais supjaustykite ir pomidorus.

2. Kiekvieną duonos riekę plonai patepkite sviestu, tada ant 4 iš jų dėkite pomidorų, špinatų, vištienos, berkite fetos sūrio. Uždenkite dar viena duonos riekele sviestuota puse į vidų.

3. Apkepkite taip suvožtus sumuštinius specialioje elektrinėje keptuvėje. Jei tokios neturite, naudokite paprastą keptuvę – kaitra turėtų būti vidutinė, o kepamus sumuštinius kuo nors šiek tiek prislėkite, pavyzdžiui, puikiai tinka puodas. Tik nepamirškite stebėti ir reikiamu momentu apversti ir vėl prislėgti. Skanūs ir karšti, ir atvėsę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis