Pasaulinė sumuštinių diena: 15 receptų – nuo paprastučių iki karališkų

Sumuštiniai jau senokai atsikratė menkaverčio užkandžio statuso – šiais laikais juos galima ruošti su kokybiškais sezoniniais ingredientais ir mėgautis maistingu patiekalu. Taip, sumuštinis išties gali būti ne tik užkandis, bet ir tapti pagrindiniu pasirinkimu pusryčiams, pietums ar vakarienei. Lapkričio 3-iąją minimos Pasaulinės sumuštinių dienos proga dalinamės turtingu receptų rinkiniu.
Sumuštiniai su lašiša ir špinatais
Sumuštiniai su lašiša ir špinatais / Vida Press nuotr.
Sumuštiniai su omletu
Receptas: Sumuštiniai su omletu
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 52
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pienas: 60.00 ml
Miltai: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Špinatai: 30.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š.
Duona: 4.00 riekės (skrudinimui)
Tepamas varškės sūrelis: 100.00 g
Gražgarstės: 2.00 sauja
Pomidorai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. IŠKEPKITE OMLETĄ. Kiaušinius, pieną ir miltus šluotele išplakite iki vientisos masės.
  2. Svogūną susmulkinkite, česnaką sukapokite labai mažais gabalėliais, o špinatus nuplaukite ir sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite svogūną ir pakepinkite, kol gabalėliai taps skaidrūs. Suberkite česnaką ir pamaišydami kaitinkite dar minutę. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  3. Švarioje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Supilkite kiaušinių plakinį, ant jo tolygiai paskleiskite kepintas daržoves ir špinatus. Apibarstykite druska ir pipirais. Kai matysite, kad kiaušiniai ima tvirtėti, atsargiai mentele apverskite omletą ir apkepkite iš kitos pusės, kol taip pat gražiai apskrus. Iškepusį omletą supjaustykite gabalėliais.
  4. PARUOŠKITE SUMUŠTINĮ. Duonos riekeles paskrudinkite skrudintuve ar orkaitėje. Atvėsinkite ir aptepkite tepamu sūreliu. Ant vienos iš riekelių paskleiskite rukolos salotas, ant šių  dėkite supjaustyto omleto gabalėlius. Ant omleto išdėliokote pomidorų griežinėlius ir užvožkite antra skrudinta duonos riekele. Lengvai paspauskite delnais.
  5. Patiekite sumuštinį iš karto arba suvyniokite į kepimo popierių ir įsidėkite į darbo pietų dėžutę. Skanaus!
Suskleisti
Karšti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu
Receptas: Orkaitėje kepti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 82
Receptas
Ingredientai
Duona: 12.00 riekės (baltos forminės (kvadratinės))
Pomidorų pasta: 6.00 arbat. š.
Grietinėlė: 200.00 ml (riebios)
Sūris: 150.00 g (puskiečio fermentinio)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (keli laiškai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kumpis: 6.00 riekės
Pomidorai: 2.00 vnt.
Mocarelos sūris: 130.00 g
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų itališkų žolelių)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.
  2. Kepimo popieriumi išsitieskite didelę kepimo skardą.
  3. Dubenėlyje sumaišykite grietinėlę, tarkuotą fermentinį sūrį, labai smulkiai sukapotą svogūną, supjaustytus svogūnų laiškus.
  4. Pagardinkite druska ir pipirais. Paimkite šešias duonos riekeles ir išdėliokite jas ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
  5. Aptepkite jas pomidorų pasta. Tuomet duonos riekeles aptepkite paruošta sūrio mase (šiek tiek jos pasilikite sumuštinių viršui), ant viršaus sudėkite po riekelę kumpio ir po griežinėlį pomidoro.
  6. Ant pomidorų išdėliokite po riekelę mocarelos sūrio (šiek tiek jo pasilikite sumuštinių viršui).
  7. Paruoštas duonos riekeles užvožkite likusiomis šešiomis duonos riekelėmis.
  8. Sumuštinių viršų aptepkite likusia sūrio mase ir apibarstykite trupučiu plėšytos mocarelos.
  9. Apibarstykite džiovintomis itališkomis žolelėmis.
  10. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol sūris išsilydys. Kepimo pabaigoje porai minučių įjunkite grilio funkciją, kad sumuštinių paviršius gražiau apskrustų.
  11. Sumuštinius patiekite iš karto. Skanaus!
Suskleisti
Sumuštinis su čederio sūriu
Receptas: Kepti sumuštiniai su obuoliais ir čederio sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.6 / 15
Receptas
Ingredientai
Duona: 8.00 riekės (sumuštinių, tinka ir kvietinė, ir speltų miltų)
Sviestas: 1.00 arbat. š. (kambario temperatūros)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdėtųjų (galite ir nemnaudoti))
Čederio sūris: 120.00 g (sutarkuoto burokine tarka)
Obuoliai: 2.00 vnt. (supjaustyti itin plonais griežinėliais)
Kaip gaminti

1. Priklausomai nuo jūsų keptuvės dydžio, kepkite po vieną ar du sumuštinius vienu kartu. Kiekvienam sumuštiniui reikės po dvi duonos riekes. Įkaitinkite nepridegančią keptuvę ant vidutinės ugnies. Vieną iš dviejų sumuštinio riekių patepkite sviestu ir dėkite sviestuota puse žemyn į keptuvę, uždėkite vos vos garstyčių (jei naudojate), dėkite gerą žiupsnį sūrio, paskirstykite, uždėkite kelis griežinėlius obuolių, o tuomet vėl sūrio. Galiausiai ant viršaus vožkite antrąją sumuštiniui skirtą duonos riekę, pateptą sviestu, tik šįkart jau sviestuota puse į viršų.

2. Kepkite, kol sūris bus akivaizdžiai išsilydęs, o tada atsargiai apverskite sumuštinį, kad apkeptų ir antroji jo pusė. Beje, kepant antrąją pusę, duona gali imti greičiau degti, tad jei reikia, sumažinkite kaitrą ir atidžiai stebėkite, kas vyksta keptuvėje.

3. Išimkite sumuštinius, perpjaukite juos perpus įstrižai, kad gautumėte trikampius, ir valgykite nieko nelaukdami. Jei norisi rimtesnių sumuštinių, obuolius galite pakeisti vienu kitu gabalėliu rūkytos šoninės.

Suskleisti
Karštas sumuštinis su tunu
Receptas: Karšti sumuštiniai su tunu ir marinuotais agurkėliais
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 16
Receptas
Ingredientai
Batonas: 9.00 riekės
Fermentinis sūris: 150.00 g (tarkuoto)
Tunas: 150.00 g (konservuoto aliejuje)
Agurkai: 5.00 vnt. (marinuoti)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Svogūnų laiškai: 1.00 valg. š. (supjaustytų)
Petražolės: 1.00 žiupsnelis (kapotų)
Kaip gaminti

1. Nuo tuno nupilkite aliejų, o tuną sudėkite į dubenį kartu su tarkuotu fermentiniu sūriu, smulkiais kubeliais pjaustytais marinuotais agurkais, majonezu, petražolėmis, svogūnų laiškus. Viską pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.

2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, ten išdėliokite batono riekeles bei uždėkite paruošto mišinio.

3. Kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol gražiai apskrus.

Suskleisti
Kiaušinis „debesyje“
Receptas: Pusryčių sumuštinis su kiaušiniu „debesyje“
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 18
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Duona: 2.00 riekės (sviestinės sumuštinių)
Kreminė varškė: 2.00 valg. š.
Avokadai: 1.00 vnt. (pronokęs)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (skardai patepti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Svogūnų laiškai: 1.00 valg. š. (smulkintų; patiekimui)
Rūkyta malta raudonoji paprika: 2.00 žiupsnelis (patiekimui)
Kaip gaminti

1. Atsargiai atskirkite kiaušinio trynius nuo baltymų. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite mikseriu atskirai iki standžių putų.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200C laipsnių temperatūros.

3. Ant skardos su kepimo popieriumi patepkite aliejaus ir atsargiai dėkite kiaušinio baltymus. Per vidurį įspauskite duobutę, pakepkite orkaitėje 6-8 minutes, kol baltymas apskrus. Tuomet ištraukite, įleiskite į duobutę kiaušinio trynį ir dar pakepkite 2-3 minutes iki norimos trynio konsistencijos.

4. Duoną paskrudinkite, ant jos tepkite mėgstamą užtepėlę, dėliokite avokado griežinėlius ir galiausiai iškepusį kiaušinį. Dekoruokite rūkytos paprikos prieskoniais, pabarstykite šviežiai maltais pipirais, mėgstamais žalumynais.

Kiaušinius „debesyje“ galite naudoti kaip pagrindą tokiems priedams kaip parmezano sūris ar šoninė (prieš kepdami įmaišykite juos į baltymus).

Suskleisti
Skandinaviškas „smørrebrød“ sumuštinis
Receptas: Skandinaviškas „smørrebrød“ sumuštinis su silke
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.9 / 21
Receptas
Ingredientai
Juoda duona: 2.00 riekės
Majonezas: 50.00 g (naminio arba kokybiško)
Agurkai: 50.00 g (marinuotų)
Silkė: 100.00 g (marinuotos)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Raudonasis svogūnas: 0.50 vnt. (mažo)
Žolelės: 1.00 sauja (mėgstamų; papuošimui)
Pomidorai: 50.00 g (mažų)
Ikrai: 1.00 valg. š. (juodųjų; papuošimui)
Kaip gaminti

1. Sumaišykite kreminę varškę su majonezu, pagardinkite pipirais ir aptepkite duonos riekes.

2. Susukite silkės griežinėlius, dėliokite juos ant duonos, o tarpuose sudėkite pjaustytus marinuotus agurkėlius. Ant viršaus dėliokite griežinėliais pjaustytą raudonąjį svogūną ir ketvirčiais pjaustytus pomidorus. Papuoškite žolelėmis ir ikrais.

Suskleisti
Japoniško stiliaus „wan-paku“ sumuštinis
Receptas: Japoniško stiliaus „wan-paku“ sumuštinis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Duona: 4.00 riekės (sumuštinių)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Jogurtas: 1.00 valg. š. (graikiško)
Špinatai: 1.00 sauja
Raudongūžis kopūstas: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis)
Morkos: 1.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt.
Paprikos: 0.50 vnt. (raudonosios)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti)
Kumpis: 2.00 riekės (virto ir pjaustyto kalakutienos)
Sūris: 2.00 riekės (mėgstamo)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Sumaišykite majonezą, garstyčias, graikišką jogurtą ir medų. Patepkite padažu duonos riekes.

2. Avokadą, papriką ir morkas supjaustykite plonais griežinėliais, pabarstykite druska ir pipirais.

3. Dėkite daržoves ant pirmosios duonos riekelės, o tarp jų, į patį vidurį, atsargiai įspauskite virtą kiaušinį. Ant viršaus dėliokite sūrį ir kumpį, tuomet špinatus ir smulkiai pjaustytą kopūstą. Užvožkite antrąją duonos riekele.

4. Sumuštinį susukite į popierių ir truputį suslėkite, kad visi ingredientai tvirtai laikytųsi. Prieš valgant galite perpjauti, kad gražiai matytųsi virto kiaušinio trynys.

Suskleisti
Sotus japoniško stiliaus sumuštinis su kiaušiniu
Receptas: Sotus japoniško stiliaus sumuštinis su kiaušiniu ir daržovėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 20
Receptas
Ingredientai
Duona: 4.00 riekės (sumuštinių duonos su sėklomis)
Majonezas: 4.00 valg. š. (idealu, jei naudosite naminį)
Salotos: 4.00 vnt. (lapai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt. (prinokęs)
Ridikėliai: 1.00 sauja
Morkos: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Citrinos sultys: 2.00 valg. š.
Tunas: 1.00 vnt. (indelis konservuoto savo sultyse)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Paruoškite morkų salotas. Jas nuskuskite, sutarkuokite šiaudeliais ir sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis, druska ir pipirais.

2. Paruoškite raudonųjų kopūstų salotas: juos kuo ploniau supjaustykite ir sumaigykite rankomis su druska, kad suminkštėtų. Ant kopūstų užpilkite aliejaus ir citrinų sulčių, išmaišykite.

3. Kietai išvirkite kiaušinius ir paruoškite tuno užtepą išmaišydami jį su majonezu bei druska ir pipirais.

4. Šviesios duonos riekes patepkite majonezu, ant jų dėkite po vieną salotos lapą. Ant vienos iš riekių užberkite ridikėlių, uždėkite pusę supjaustyto avokado, jį apibarstykite druska ir pipirais, ant viršaus tepkite pusę paruošto tunų užtepo. Tada guldykite sveiką kietai virtą nuluptą kiaušinį, jį kiek įspauskite. Ant kiaušinio atsargiai uždėkite kopūstų salotų, o ant jų – morkų salotų. Antrąja duonos rieke suvožkite pirmąją riekę su įdaru.

5. Sumuštinį gerai paspauskite. Jį gražiai suspausdami susukite į kepimo popierių arba maistinę plėvelę. Stenkitės sumuštinį supakuoti kuo standžiau, kad gerai susispaustų. Taip suslėgtą sumuštinį galite palikti 10-15 minučių.

Suskleisti
Karštas sumuštinis su Gouda sūriu ir kumpiu
Receptas: „Croque Madame“ – karštas sumuštinis su gaudos sūriu ir kumpiu
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 50.00 g
Duona: 4.00 riekės (sumuštinių)
Miltai: 1.00 valg. š.
Pienas: 100.00 ml
Garstyčios: 2.00 valg. š. (1 šaukštas Dižono ir 1 šaukštas grūdėtųjų)
Sūris: 100.00 g (Goudos, sutarkuoto)
Kumpis: 2.00 riekės (pvz., kalakutienos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š. (arba papildomas gabaliukas sviesto)
Kaip gaminti

jei jau sugundžiau karštų sumuštinių idėja, tai siūlau pasilepinti šiek tiek „pagerintais“ (palyginti su mano vaikystėje keptais) karštais sumuštiniais – „Croque Madame“. Tai prancūziškų bistro klasika, nerasite Paryžiuje užeigėlės, kurioje tokie sumuštiniai nebus įtraukti į meniu. Tai mėgstamiausias studentų ir jaunimo patiekalas, nes už pačią patraukliausią kainą jie gauna sotų pietų patiekalą su ypač traškia duona, sultingu kumpiu, tąsiu sūriu, ir turtingu bešamelio padažu, pagardintu grūdėtomis garstyčiomis. Ant viršaus privalomai turi spinduliuoti keptas kiaušinis (beje, jei kiaušinio nedėsite, bus jau kitas patiekalas – „Croque Monsieur“).

Gaudos sūris čia tiesiog nepamainomas, nes jo karštyje tiprstanti tekstūra ir ryškus skonis pakylės šį studentišką maistą į elegantišką pietų ar savaitgalio vėlyvųjų pusryčių puotą.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 185 C laipsnių temperatūros.

2. Sviestą ištirpinkite nedideliame puode. Sumuštinių duonos riekeles išdėliokite ant grotelių, įstatytų į kepimo skardą. Teptuku patepkite visas keturias riekeles tirpintu sviestu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 6–8 minutes, arba kol duona taps traški ir šiek tiek paskrus.

3. Pasigaminkite bešamelio padažą: į likusį sviestą suberkite miltus ir kaitindami intensyviai maišykite apie minutę, kad gautumėte vientisą pastą. Pamažu dalimis pilkite pieną ir visąlaik maišykite, kaitindami ant vidutinės ugnies, kad padažas būtų purus, neliktų neištirpusių tešlos gabalėlių. Taip supilkite visą pieną, turėtumėte gauti labai tirštą baltos spalvos padažą. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite grūdėtas garstyčias ir saujelę (apie 40 g) tarkuoto sūrio.

 

4. Išimkite apkepintas riekeles iš orkaitės. Dvi riekeles apverskite kita puse, ir ant šios, neapskrudusios pusės, užtepkite Dižono (Dijon) garstyčių, padengdami visą riekelės plotą. Ant viršaus dėkite kumpį ir likusį sūrį. Užvožkite kita duonos riekele, apskrudinta puse į viršų, švelniai paspauskite, kad abi duonos riekelės suliptų. Pašaukite vėl į orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys – apie 5–7 minutes.

5. Ištraukite skardą iš orkaitės ir patepkite bešamelio padažu visą viršutinės riekelės paviršių (negailėkite padažo, čia bus daug skonio ir labai sultinga) bei paskutinį kartą pašaukite į orkaitę. Kepkite, kol padažas ims burbuliuoti, viršus gražiai apskrus.

6. Kol sumuštiniai kepa (paskutinėje stadijoje, kai jau kepa su bešamelio padažu), įkaitinkite keptuvėje šlakelį aliejaus (arba sviesto) ir iškepkite kiaušinius (jų neapversdami).

7. Iškepusius sumuštinius sudėkite į lėkštes, ant viršaus uždėkite po keptą kiaušinį, pabarstykite žalumynais ir patiekite su daržovėmis ar žaliomis salotomis.

Suskleisti
Sumuštinukai su mocarela ir pomidorais
Receptas: Sumuštinukai su mocarela ir pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 9
Receptas
Ingredientai
Bazilikai: 10.00 vnt. (lapelių)
Pomidorai: 2.00 vnt. (dideli)
Ožkų pieno sūris: 80.00 g (arba česnakinio sviesto)
Mocarelos sūris: 200.00 g
Duona: 8.00 riekės (viso grūdo ruginės duonos; tinka ir bandelės)
Kaip gaminti

1. Ant duonos riekelių arba bandelių tepkite sviestą, uždėkite ant viršaus griežinėliais pjaustytus pomidorus ir mocarelos sūrį.

2. Šiuos nedidelius sumuštinius kepkite iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol išsilydys sūris ir apskrus duona.

Suskleisti
Sumuštinis su kruasanu
Receptas: Kruasano sumuštinis su paukštiena
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.1 / 29
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 50.00 g (virtos arba keptos, riekelė)
Pomidorai: 1.00 vnt. (gerai prinokęs)
Avokadai: 1.00 vnt.
Salotos: 1.00 vnt. (lapas)
Kaip gaminti
  • Ragelį perpjaukite išilgai, dėkite kelias gerai prinokusio avokado riekeles ir šiek tiek jas šakute patrinkite, ant avokado klokite salotos lapą, tada keptos paukštienos gabaliukus ir galiausiai – gerai prinokusio pomidoro riekeles. Jei švieži pomidorai žiemą jus liūdina, puikiai tiks ir džiovinti saulėje bei konservuoti aliejuje (tokie bus minkšti).
Suskleisti
Sumuštiniai su vištiena ir karamelizuotais svogūnais
Receptas: Sumuštiniai su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 15 min.
3.6 / 37
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 20.00 ml (šlakelis - kepimui)
Vištienos krūtinėlė: 400.00 g (dvi puselės)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (0,5)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Medus: 5.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Paruoškite karamelizuotus svogūnus. Svogūną ir mėlynąjį svogūną sukapokite nedideliais kubeliais, porą supjaustykite griežinėliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite svogūnus, porus ir du šaukštus cukraus.
  3. Kartais pamaišydami kepkite ant silpnos ugnies apie 15–20 minučių, kol svogūnai visiškai suminkštės, taps karamelizuoti.
  4. Iškeptus svogūnus atidėkite į šalį.
  5. Paruoškite vištieną. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, sojos padažą, medų, pomidorų padažą, druską ir pipirus.
  6. Vištienos krūtinėlės puseles šiek tiek pamuškite. Dėkite į indelį su padažu, uždarykite ir palikite šaldytuve marinuotis apie valandą.
  7. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
  8. Vištos krūtinėlės puseles išdėliokite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. 
  9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol vištiena bus minkšta, iškepusi ir gražiai apskrudusi.
  10. Vištieną išimkite iš orkaitės ir supjaustykite pailgais gabalėliais.
  11. Paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite majonezą, pomidorų pastą, medų ir garstyčias iki vientisos masės.
  12. Paruoškite sumuštinius. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
  13. Pailgas sumuštinių bandeles įpjaukite išilgai ir trumpai paskrudinkite orkaitėje, kol taps šiltos.
  14. Bandelių vidinę pusę ištepkite paruoštu padažu. Išdėliokite keptos vištienos gabalėlius ir paskleiskite karamelizuotus svogūnus.
  15. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Apibarstykite žiupsneliu maltų juodųjų pipirų ir žiupsniu džiovintų itališkų žolelių.
  16. Išdėliokite paruoštas bandeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
  17. Sumuštinius patiekite iš karto, dar šiltus. Skanaus!

 

Suskleisti
Sumuštinis su žuvimi
Receptas: Sumuštiniai su žuvimi
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 12
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 2.00 vnt. (baltos filė (pavyzdžiui, jūrų lydekos ar tilapijos))
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Duona: 1.00 st. (0,5 trupinių)
Aliejus: 10.00 ml (šlakelis kepimui)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - sulčių)
Krapai: 1.00 sauja (ryšelis šviežių)
Bandelės: (apvalios ar kvadratinės šviesios ar tamsios sumuštinių bandelės (pasirinktinai)) 4.00 vnt.
Špinatai: 1.00 sauja (ryšelis šviežių)
Sūris: 4.00 riekės (fermentinio)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Du žuvies filė gabalus perpjaukite perpus, kad turėtumėte 4 maždaug vienodo dydžio gabalėlius.
  2. Dubenėlyje išplakite kiaušinius ir išspaustą česnaką.
  3. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Sudėkite į šį dubenėlį nusausintus žuvies gabalėlius, kad visi pasidengtų kiaušinių mase.
  4. Uždenkite dubenėlį maistine plėvele ir palaikykite žuvį šaldytuve apie 30–60 minučių.
  5. Kol žuvis marinuojasi, paruoškite padažą.
  6. Majonezą, išspaustas česnako skilteles ir citrinos sultis išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite smulkiai kapotus krapus.
  7. Žuviai pasimarinavus, išimkite iš šaldytuvo. Į lėkštę ar kitą plokščią indą supilkite duonos trupinius.
  8. Žuvies filė išimkite iš indelio ir iš visų pusių apvoliokite duonos trupiniuose, kad tolygiai pasidengtų visas paviršius.
  9. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sudėkite žuvį ir kepkite iš abiejų pusių po 3–4 minutes, kol žuvis gražiai apskrus ir iškeps. Padėkite ją ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalus. 
  10. Sumuštinių bandeles perpjaukite per pusę ir trumpai paskrudinkite įkaitintoje orkaitėje ar skrudintuvėje.
  11. Vidines bandelių puses aptepkite paruoštu padažu.
  12. Ant apatinės bandelės pusės dėkite špinatų lapus, ant šių – iškeptus žuvies gabalėlius, riekelę sūrio ir griežinėlį pomidoro.
  13. Pabarstykite žiupsneliu druskos ir pipirų. Užvožkite viršutinę bandelės pusę. Sumuštinius patiekite iš karto. Skanaus!  
Suskleisti
Nesaldus pusryčių sumuštinis su prancūzišku batonu
Receptas: Nesaldus pusryčių sumuštinis su prancūzišku batonu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 21
Receptas
Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (prancūziškas batonas (bagetė))
Majonezas: 1.00 valg. š. (1 ½)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (su grūdeliais)
Mocarelos sūris: 130.00 g
Kumpis: 100.00 g (šaltai rūkyto kiaulienos kumpio)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Pomidorai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Prancūzišką batoną perpjaukite išilgai per pusę į dvi dalis.
  2. Majonezą sumaišykite su garstyčiomis. Aptepkite abi batono puses.
  3. Ant apatinės batono dalies išdėliokite griežinėliais pjaustytą mocarelą.
  4. Ant mocarelos išdėliokite kumpio riekeles.
  5. Ant kumpio paskleiskite saujelę šviežių gražgarsčių, o ant jų išdėliokite griežinėliais pjaustytą pomidorą.
  6. Pabarstykite pomidorą žiupsneliu druskos ir maltais juodaisiais pipirais.
  7. Užvožkite antrąją batono dalį ir šiek tiek paspauskite delnais. Skanaus!
Suskleisti
Sumuštinis su kalakutiena, šonine ir svogūnais
Receptas: Sumuštinis su kalakutiena, šonine ir svogūnais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 29
Receptas
Ingredientai
Duona: 4.00 riekės (ciabatta duonos (ar kitos šviesios duonos))
Sviestas: 2.00 arbat. š. (minkšto)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (1/2 - džiovinto)
Sūris: 4.00 riekės (fermentinio)
Kumpis: 2.00 riekės (kalakutienos)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Kiauliena: 2.00 vnt. (riekės - šoninės)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Mocarelos sūris: 100.00 g
Gražgarstės: 1.00 sauja (šviežių)
Kaip gaminti
  1. Baltos duonos riekeles, kurios bus išorinės sumuštinio pusės, plonai aptepkite sviestu.
  2. Duonos riekelių vidines puses aptepkite majonezu, sumaišytu su garstyčiomis ir rozmarinu.
  3. Dvi duonos riekeles atidėkite į šalį, o ant kitų dviejų susluoksniuokite likusius produktus: ant majonezu apteptų riekelių dėkite sūrio riekeles taip, kad sūris padengtų visą riekelės paviršių.
  4. Ant sūrio dėkite griežinėlį kalakutienos kumpio. Svogūną susmulkinkite mažais kubeliais, kiaulienos šoninę – taip pat. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, suberkite cukrų ir sudėkite kiaulienos šoninės gabalėlius.
  5. Kepinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių, kartais pamaišydami, kol svogūnai taps visiškai minkšti ir auksinės spalvos. Paruoštus svogūnus plonai paskleiskte ant kalakutienos kumpio.
  6. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Paskleiskite jas ant svogūnų. Mocarelos sūrį suplėšykite (arba supjaustykite riekelėmis) ir apibarstykite pomidorus.
  7. Ant mocarelos dėkite riekelę fermentinio sūrio. Ant viršaus uždėkite likusias duonos riekeles (sviestu aptepta pusė turi būti išorėje) ir lengvai paspauskite.
  8. Iškepkite sumuštinius orkaitėje, įkaitintoje keptuvėje arba elektrinėje specialioje sumuštinių keptuvėje.
  9. Kepkite, kol sūris išsilydys, o sumuštinių išorė gražiai apskrus. Sumuštiniams iškepus, šiek tiek juos praskleiskite ir pagardinkite saujele šviežių gražgarsčių.
  10. Perpjaukite per pusę ir nedelsiant patiekite. Skanaus!

 

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis