Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulis lėkštėje: gurmaniškas derinys – makaronai su trumais

Trumų nerekomenduojama naudoti kartu su kitais intensyvaus skonio ir aromato ingredientais. Geriausiai jie dera su ryžiais, makaronais, omletais, žuvimi. Tai nestebina, nes patys trumai yra itin išskirtinio aromato. Vienas klasikinių derinių yra tikrų tikriausia Italijos klasika – makaronai su trumais.
Makaronai su trumais
Makaronai su trumais / Tinklaraštininkų nuotr.

Trumų valgymo istorija siekia dar šumerų ir senovės egiptiečių civilizacijas, jie juos tiesiog dievino ir valgydavo padengtus žąsų riebalais. Būtent riebūs padažai padeda geriausiai atskleisti trumų skonį ir aromatą.

Tinklaraštininkų nuotr./Makaronai su trumais
Tinklaraštininkų nuotr./Makaronai su trumais

Viduramžiais trumai nebuvo populiarūs, nes Bažnyčia juos paskelbė velnio prasimanymu ir jie net buvo laikomi raganoms skirtu užmokesčiu. Renesanso laikais trumų populiarumas atgijo, o tarp aukštuomenės atstovų paplito ir iki šiol vis dar mėgstamos vadinamosios „trumų medžioklės“.

Ingredientai:

  • 50 g sviesto (arba sviesto su trumais);
  • šlakelis alyvuogių aliejaus;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 200 g mėgiamų makaronų (geriausiai tinka linguine, tagliatele, mafalde, tripoline ar kiti ilgi platūs makaronai);
  • 10g trumų (jei turite, nepagailėkite ir 20 g);
  • parmezano pagal skonį.

Gaminimas:

1. Pradėkite virti makaronus pasūdytame vandenyje ir kol jie išvirs (žiūrėkite gamintojo rekomenduojamą laiką) pasigaminsite padažą.

2. Keptuvėje pašildykite alyvuogių aliejų ir išlydykite sviestą. Naudokite nedidelę kaitrą, kad nesudegintumėte sviesto. Įdėkite sutrintą česnaką ir pakepkite kelias minutes. Įtarkuokite 5-10 g trumų. Įpilkite kelis šaukštus makaronų virimo vandens, taip padažas truputėlį prasiskies, o česnakas ir trumai nesudegs.

3. Sudėkite išvirusius makaronus į padažą, išmaišykite. Papildomai pagardinkite trumų griežiniais ir truputėliu parmezano.

Tinklaraštininkų nuotr./Makaronai su trumais
Tinklaraštininkų nuotr./Makaronai su trumais

Esame šeimyninis duetas, mėgstantis keliones, o jų metu ir išmėginti vietinę įvairių šalių virtuvę. Kelionėms sustojus, nusprendėme keliauti per pasaulį savo virtuvėje. Taip gimė mūsų rubrika #pasaulislėkštėje. Taigi, ieškome įvairių šalių patiekalų, kurie turi savo atsiradimo istoriją, o galbūt yra tradiciniai kurioje nors šalyje ar tiesiog populiarūs ir gerai žinomi visame pasaulyje. Juos gaminame, ragaujame ir, žinoma, dalijamės su jumis. Sekite mūsų skanias keliones Instagram paskyroje _gurmane_ ir tinklaraštyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas