Pirmiausia reikėtų įsidėmėti, kad makaronų jokiu būdu negalima pervirti. Tik išvirtus makaronus reikėtų iš karto gerai perplauti šaltu vandeniu (tai galioja tik gaminant salotas, kitu atveju, perplaudami makaronus šaltu vandeniu, sugadinsite bet kokį karštą makaronų patiekalą).
Tokiu būdu makaronai nustos virti, minkštėti ir išliks tvirti. Patartina rinktis makaronus, gamintus iš kietagrūdžių kviečių miltų, kurie suformuoti naudojant bronzinę formą. Taip gaminami makaronai turi šiurkščių paviršių ir tiesiog tobulai sukimba su padažais.
Ingredientai:
itališkam salotų padažui:
- 50 ml alyvuogių aliejaus;
- 50 ml balzaminio vyno acto;
- 2 sutrintos česnako skiltelės;
- po žiupsnelį raudonėlio, baziliko, čiobrelio, pipirų, druskos;
- po šaukštelį Dižono garstyčių, medaus ir majonezo.
Gaminimas:
Viską supilame į indelį ir gerai suplakame.
salotoms:
- 300 g kietagrūdžių makaronų (salotoms geriau rinktis spiralinius ar kitus ne itin didelius makaronus);
- 300 g keptos vištienos;
- 100 g pjaustytos saliamio dešros;
- 2 trumpavaisiai agurkai;
- 100 g vynuoginių pomidorų;
- 1 didelis raudonasis svogūnas;
- 200 g špinatų;
- 100 g parmezano.
Gaminimas:
1. Makaronus išverdame al dente (kad nebūtų per minkšti) ir nuplauname po šaltu vandeniu. Likusius ingredientus supjaustome.
2. Sudedame viską, išskyrus sūrį, į dubenį ir sumaišome su padažu. Tuomet apibarstome parmezanu ir mėgaujamės.
Esame šeimyninis duetas, mėgstantis keliones, o jų metu ir išmėginti vietinę įvairių šalių virtuvę. Kelionėms sustojus, nusprendėme keliauti per pasaulį savo virtuvėje. Taip gimė mūsų rubrika #pasaulislėkštėje. Taigi, ieškome įvairių šalių patiekalų, kurie turi savo atsiradimo istoriją, o galbūt yra tradiciniai kurioje nors šalyje ar tiesiog populiarūs ir gerai žinomi visame pasaulyje. Juos gaminame, ragaujame ir žinoma dalijamės su jumis. Sekite mūsų skanias keliones instagramo paskyroje _gurmane_.