Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasaulis lėkštėje: šventėms – tapas su konservuotais artišokais ir ančiuviais

Keliaujant vienas smagiausių dalykų yra pažinti šalį per jos maisto kultūrą. Mes keliaudami ir ragaudami turime nusistatę vieną taisyklę: visada valgome naujoje vietoje. Tačiau kartą viešint Barselonoje šią taisyklę sulaužėme ir viskas dėl vieno, atrodytų itin paprasto užkandžio (tapas). Beje žodis „tapas“ yra kilęs nuo žodžio „tapar“ (uždengti), o už juos dėkoti galime išradingiems Andalūzijos tavernų savininkams. Seniau jie patiekdami saldų vyną šerį ir norėdami jį apsaugoti nuo vaisinių muselių, uždengdavo taures vytinto kumpio ar čiorizo dešros griežinėliu.
Tapas su konservuotais artišokais ir ančiuviais
Tapas su konservuotais artišokais ir ančiuviais / Autorių nuotr.

Kadangi dėl tokių patiekiamų užkandžių šerio pardavimai tik padidėdavo, palaipsniui šie uždangaliukai (tapai) darėsi vis išradingesni, kol pagaliau tapo svarbesni už patį šerį.

Tad kuo gi sužavėjo ragautas tapas, kad dėl jo grįžome dar kartą? O gi paprastų, bet tuo pačiu puikiai derančių skonių palete. Taip, jį pagaminti prireiks šiek tiek laiko, tačiau ingredientai išties labai paprasti. Kadangi tapus reikia skanauti su draugais, ingredientų kiekius pateikiu bent 4 žmonių kompanijai:

Ingredientai:

  • 8 vidutinės riekelės šviesios itališkos duonos čiabatos;
  • 2 paprikos;
  • 2 dideli svogūnai;
  • 200 g konservuotų artišokų;
  • indelis ančiuvių;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Duonos riekes gausiai pašlakstome alyvuogių aliejumi ir šauname į orkaitę su grilio funkcija. Pakepame, kol gražiai apskrus. Kai riekės apskrunda, išimame ir atidedame į šalį – jos mums puikiai tiks ir atvėsusios.

2. Paprikas perpjauname (galimа padalinti ир į keturias dalis), išimame sėklas, pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir dedame į iki 200C įkaitintą orkaitę. Kepame maždaug 15-20 min., kol suminkštės.

3. Per tą laiką keptuvėje pakepiname supjaustytą svogūną ir artišokus. Pagardiname druska ir pipirais. Kepant galima užberti šiek tiek rudojo cukraus, kad įgautų gražią rusvą spalvą.

4. Kai visi komponetai paruošti, sudedame viską ant paskrudusios duonos ir viskas. Galite papildomai pagardinti alyvuogėmis ir žalumynais.

Autorių nuotr. /Tapas su konservuotais artišokais ir ančiuviais
Autorių nuotr. /Tapas su konservuotais artišokais ir ančiuviais

Esame šeimyninis duetas, mėgstantis keliones, o jų metu ir išmėginti vietinę įvairių šalių virtuvę. Kelionėms sustojus, nusprendėme keliauti per pasaulį savo virtuvėje. Taip gimė mūsų rubrika #pasaulislėkštėje. Taigi, ieškome įvairių šalių patiekalų, kurie turi savo atsiradimo istoriją, o galbūt yra tradiciniai kurioje nors šalyje ar tiesiog populiarūs ir gerai žinomi visame pasaulyje. Juos gaminame, ragaujame ir žinoma dalinamės su jumis. Sekite mūsų skanias keliones Instagram paskyroje _gurmane_

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas