Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulis lėkštėje: wok vištiena su kokosų pienu ir daržovėmis

Kol negalėjome pasėdėti prie kavinių ir restoranų staliukų, teko išbandyti ne vieną maisto išsinešimui variantą pietums. Tikrai nustebome pamatę, kiek daug dabar yra siūloma wok tipo patiekalų.
Wok vištiena su kokosų pienu ir daržovėmis
Wok vištiena su kokosų pienu ir daržovėmis / Tinklaraštininkų nuotr.

Pasak istorijos, šio tipo keptuvės pradėtos naudoti Kinijoje daugiau kaip prieš 2000 metų, Hanų dinastijos laikais. Manoma, kad dėl savo universalumo wok kepimo indas buvo paplitęs tarp kinų klajoklių, nes jis atstodavo ir keptuvę, ir puodą.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti sudėtinga, tačiau iš tiesų tai labai greitai paruošiami ir skanūs patiekalai, o jų paruošimui wok keptuvė visai nebūtina. Wok patiekaluose dažnai naudojama įvairių mums kiek egzotiškų daržovių, tokių kaip bambukų ūgliai, shiitake grybai ir pan., o jei tingite rankioti šiuos skanėstus ir juos dar pjaustyti, visuomet galite išsisukti pasinaudoję kiniško stiliaus šaldytais rinkiniais (vieną tokių panaudojome ir mes).

Tinklaraštininkų nuotr./Wok vištiena su kokosų pienu ir daržovėmis
Tinklaraštininkų nuotr./Wok vištiena su kokosų pienu ir daržovėmis

Ingredientai:

  • 1 pakuotė ramen stiliaus makaronų;
  • 1 pakuotė Phad Thain Wok padažo;
  • 400 g vištų šlaunelių mėsos;
  • 500 g kiniško stiliaus šaldytų daržovių rinkinys;
  • saujelė žirnių;
  • mažų kukurūzų burbuolių;
  • 1 skardinė kokosų pieno;
  • 2 arbat. šaukšt. medaus;
  • šlakelis sojos padažo;
  • 3 skiltelės česnako;
  • imbiero šaknies gabaliukas;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • pipirų;
  • rūkytos paprikos miltelių.

Gaminimas:

1. Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais. Pamarinuojame su keliais šaukšteliais medaus, truputėliu sojos padažo, žiupsneliu rūkytos paprikos, žiupsneliu druskos, pipirais, sutrintu česnaku.

2. Dedame vištieną į labai gerai įkaitintą keptuvę ir kepame, kol iškeps.

3. Kol kepame vištieną, užkaičiame puodą rameno makaronams (tik nepamirškite, kad jie verda vos kelias minutes).

4. Į keptuvę šalia vištienos dedame daržoves ir šiek tiek patarkuotos imbiero šaknies. Kepame, kol daržovės kiek apskrus. Jei naudojate šviežias daržoves, jas gali tekti pakepti ilgėliau. Supilame Phad Thain Wok padažą ir kokosų pieną. Šiems sušilus, sudedame makaronus, dar kelias minutes šiek tiek viską pakaitiname ir viskas.

Tinklaraštininkų nuotr./Wok vištiena su kokosų pienu ir daržovėmis
Tinklaraštininkų nuotr./Wok vištiena su kokosų pienu ir daržovėmis

Esame šeimyninis duetas, mėgstantis keliones, o jų metu ir išmėginti vietinę įvairių šalių virtuvę. Kelionėms sustojus, nusprendėme keliauti per pasaulį savo virtuvėje. Taip gimė mūsų rubrika #pasaulislėkštėje. Taigi, ieškome įvairių šalių patiekalų, kurie turi savo atsiradimo istoriją, o galbūt yra tradiciniai kurioje nors šalyje ar tiesiog populiarūs ir gerai žinomi visame pasaulyje. Juos gaminame, ragaujame ir žinoma dalijamės su jumis. Sekite mūsų skanias keliones Instagram paskyroje _gurmane_.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais