Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasigaminkite pesto padažo: tiks ir greitam patiekalui, ir užšaldyti žiemai. Receptai

Populiarusis pesto padažas įprastai ruošiamas iš kvapnių bazilikų, tačiau tam tinka toli gražu ne tik šios žolelės. Pasidairykite po receptų rinkinuką, kurį šį kartą siūlome. O taip pat žinokite, kad paruoštą pesto galima kuo puikiausiai užšaldyti. Vėliau, šaltuoju sezonu, jį atitirpinsite, džiaugsitės vasarą priminsiančiu aromatu ir, žinoma, užkandžiu ar patiekalu su pesto padažu. Metas gaminti!
Gaminamas bazilikų pesto padažas
Gaminamas bazilikų pesto padažas / Vida Press nuotr.
Žaliasis pesto padažas
Receptas: Gaminame namie: žaliasis pesto padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 95
Receptas
Ingredientai
Bazilikai: 60.00 g
Kedrinės pinijos: 3.00 valg. š.
Sūris: 80.00 g (2 valg. š. trinto avies sūrio ir 3 valg. š. trinto parmezano)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Į virtuvinį kombainą arba į marmurinę grūstuvėlę sudėkite kedrines pinijas, bazilikus, česnaką, parmezaną, avies sūrį ir sutrinkite.
  2. Pagal skonį įberkite druskos ir lėtai maišydami pamažu pilkite alyvuogių aliejų, kol masė taps grietinės konsistencijos.
  3. Žaliasis pestas vadinamas klasikiniu. Jis puikiai tiks prie įvairių rūšių makaronų, minestronės (itališkos daržovienės), rizoto. Idealiai atskleidžia ir pabrėžia klasikinio itališko patiekalo su mocarela ir pomidorais skonį.

Plačiau skaitykite: Kulinarijos pamokėlė - gaminame pesto padažą

Plačiau skaitykite: Gardžiausi pasaulio pagardai

Suskleisti
Geltonasis pestas
Receptas: Geltonasis pesto padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 34
Receptas
Ingredientai
Bazilikai: 20.00 g
Kedrinės pinijos: 3.00 valg. š.
Graikiniai riešutai: 1.00 valg. š. (smulkintų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sūris: 60.00 g (trinto parmezano)
Rikotos sūris: 150.00 g
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Bazilikus, kedrines pinijas, graikinius riešutus, parmezaną, rikotą sutrinkite smulkintuvu. Įberkite pagal skonį druskos, supilkite alyvuogių aliejų ir viską sumaišykite.

2. Geltonasis pestas puikiai dera su trintomis moliūgų, morkų, avokadų, daržovių sriubomis.  

Plačiau skaitykite: Kulinarijos pamokėlė - gaminame pesto padažą

Suskleisti
Raudonasis pestas
Receptas: Raudonasis pesto padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 27
Receptas
Ingredientai
Bazilikai: 20.00 g
Kedrinės pinijos: 3.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sūris: 40.00 g (trinto parmezano)
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į virtuvinį kombainą sudėkite ir lėčiausiu greičiu sutrinkite bazilikus, kedrines pinijas, česnaką, sūrį, džiovintus pomidorus.

2. Įdėkite kaparėlių, supilkite balzaminį actą ir atsargiai sumaišykite su alyvuogių aliejumi.

3. Raudonasis padažas puikiai tiks su tik makaronais, bet ir švelniais grietinėlės sūriais, mėsa, keptomis daržovėmis, ypač baklažanais.  

Plačiau skaitykite: Kulinarijos pamokėlė - gaminame pesto padažą

Suskleisti
Bazilikų padažas
Receptas: Bazilikų padažas
5 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 32
Receptas
Ingredientai
Bazilikai: 1.00 vnt. (sauja šviežių lapelių)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Parmezano sūris: 60.00 g
Sūris: 60.00 g (pekorino)
Alyvuogių aliejus: 120.00 ml (tyro)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, rūpios)
Kaip gaminti
  1. Bazilikus nuplaukite, nusausinkite.
  2. Česnakų skilteles ir kedrines pinijas grūskite specialioje grūstuvėje, kol iš jų išsiskirs skystis.
  3. Pagal skonį įberkite rupios druskos ir sumeskite bazilikų lapelius.
  4. Galiausiai suberkite sūrius, pilkite alyvuogių aliejų, kad išeitų tirštas padažas. 
Suskleisti
Meškinių česnakų pesto
Receptas: Meškinių česnakų pesto padažas
6 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.6 / 20
Receptas
Ingredientai
Meškiniai česnakai: 20.00 vnt. (lapelių)
Petražolės: 1.00 sauja
Džiūvėsiai: 30.00 g (šviežių baltos duonos)
Lazdynų riešutai: 50.00 g (lengvai paskrudintų, be odelių)
Alyvuogių aliejus: 200.00 ml (arba šalto spaudimo rapsų aliejaus)
Medus: 0.50 arbat. š. (arba agavų sirupo)
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Nuplautus ir labai gerai nusausintus meškinius česnakus ir petražoles (gali būti kartu su stiebeliais) sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą kartu su džiūvėsiais ir riešutais. Kelis kartus pulsuojančiu režimu pasukite, tada supilkite aliejų ir plakite, kol gausite norimą konsistenciją (man patinka, kai lieka smulkių grūdelių). Pabaigoje pagardinkite druska, pipirais ir trupučiu medaus arba agavų sirupo.

Suskleisti
Ridikų lapelių pesto
Receptas: Ridikų lapų ir moliūgų sėklų pesto padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 14
Receptas
Ingredientai
Moliūgo sėklos: 120.00 g
Ridikų lapai: 2.00 sauja (jaunučių)
Sūris: 30.00 g (tarkuoto sendinto)
Alyvuogių aliejus: 150.00 ml
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos sultys: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Moliūgų sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje, kol šios ims spragsėti. Leiskite atvėsti.

2. Į virtuvinio kombaino smulkintuvo indą suberkite kepintas moliūgų sėklas ir ridikų lapus. Smulkinkite apie 30 sekundžių, suberkite tarkuotą sendintą sūrį, supilkite alyvuogių aliejų, suberkite pertrintą česnaką, pagardinkite viską citrinos sultimis, druska ir pipirais. Smulkinkite, kol viskas susimaišys į vientisą pesto padažą.

Suskleisti
Krapų pesto
Receptas: Krapų pesto padažas su anakardžiais
6 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.7 / 16
Receptas
Ingredientai
Krapai: 100.00 g (šviežių)
Kietasis sūris: 20.00 g (sutarkuoto)
Alyvuogių aliejus: 40.00 ml
Česnakai: 2.00 skiltelės (susmulkintos)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Riešutus, česnaką, krapus bei sutarkuotą sūrį sudėkite į trintuvę ir sutrinkite iki vientisos masės. Tuomet pilkite alyvuogių aliejų ir viską gerai išmaišykite. Paragaukite ir pagal skonį įdėkite druskos bei pipirų.

2. Pagamintą pesto padažą sudėkite į stiklainį, prieš tai ant viršaus užpylę ploną sluoksnį alyvuogių aliejaus bei padėkite į šaldytuvą. Palikite šiek tiek pastovėti ir tuomet ragaukite.

Suskleisti
Burokėlių lapų pesto padažas su moliūgų sėklomis
Receptas: Burokėlių lapų pesto padažas su moliūgų sėklomis
6 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 9
Receptas
Ingredientai
Burokėlių lapeliai: 3.00 sauja (smulkintų jaunų)
Moliūgo sėklos: 3.00 valg. š. (paskrudintų)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (arba pagal skonį)
Kietasis sūris: 50.00 g (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Sudėkite į smulkintuvo indą burokėlių lapus, sutarkuotą sūrį, moliūgų sėklas, įpilkite truputį aliejaus ir pasmulkinkite. Įberkite druskos, pagardinkite pipirais, įpilkite citrinos sulčių ir pamažu pilant likusį aliejų susmulkinkite viską iki vientisos masės. Jei norėsis skystesnio padažo, įpilkite dar aliejaus.

Panaudojimas: Burokėlių lapų pesto galite naudoti kaip užtepą ant duonos. Taip pat tinka makaronų, žuvies, paukštienos patiekalams, sriuboms, įvairiems virtinukams ir panašiems tešliniams dalykėliams gardinti. Galima naudoti kaip padažą salotoms sumaišius lygiomis dalimis su majonezu arba aliejumi.

Pastaba: šviežias burokėlių lapų pesto idealiausia suvalgyti per dvi dienas. Beje, pesto padažai puikiai šaldomi, todėl kiekvieną vasarą verta prisiruošti atsargų žiemai.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos