Gero šefo patiekalas nebūtinai bus itin įmantrus, reikalaujantis ypatingų ingredientų ir/ar meistrystės, tačiau jis tikrai nustebins – nauju skoniu, netikėtu deriniu, įdomiais akcentais. Kaip tik tokie yra receptai, kuriais su 15min skaitytojais dalijasi vienas žymiausių virtuvės šefų, Lietuvos gastronomijos forumo iniciatorius Liutauras Čeprackas
Ingredientai:
- 240 g avižinių dribsnių;
- 80 g grikių dribsnių;
- 80 g migdolų;
- 80 g pekaninių karijų;
- 80 g džiovintų vyšnių;
- 70 g sviesto;
- 60 g medaus;
- 60 g klevų sirupo;
- 1 kiaušinio baltymas.
Gaminimas:
1. Įkaitiname orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.
2. Dideliame dubenyje sumaišome avižinius ir grikių dribsnius, druską, riešutus bei džiovintas vyšnias.
3. Nedideliame prikaistuvyje nedideliame karštyje ištirpiname sviestą kartu su medumi ir klevų sirupu. Kaitiname ant nedidelės ugnies, kol sviestas ištirps.
4. Sviestą su medumi bei sirupu sumaišome su dribsniais. Gautą mišinį dedame ant kepimo skardos.
5. Pašauname į orkaitę ir kepame 10 min., tuomet ištraukiame, sumaišome, kepame dar 5 min. Vėl ištraukiame, įmaišome išplaktą kiaušinio baltymą bei kepame dar 5 min.
6. Iškepusią granolą atvėsiname ir susmulkiname į gabaliukus.