Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasigamins kiekvienas: avižinė granola su riešutais ir vyšniomis pagal Liutaurą Čepracką

Nemenką indą naminės granolos verta turėti kiekvienoje virtuvėje – ji išgelbės ir per pusryčius, ir panorus greitosiomis užkąsti. Granolos receptų egzistuoja daugybė, tačiau klasika yra klasika ir jai dažniausiai reikia avižinių dribsnių, įvairių riešutų ir džiovintų vaisių bei uogų. Pabandykite pasiruošti granolos pagal šefo Liutauro Čepracko receptą. Būsimą darbo savaitę už šį savaitgalio darbą sau neabejotinai padėkosite!
Liutauras Čeprackas ir avižinė granola
Liutauras Čeprackas ir avižinė granola / Vida Press, Ryčio Šeškaičio nuotr.

Gero šefo patiekalas nebūtinai bus itin įmantrus, reikalaujantis ypatingų ingredientų ir/ar meistrystės, tačiau jis tikrai nustebins – nauju skoniu, netikėtu deriniu, įdomiais akcentais. Kaip tik tokie yra receptai, kuriais su 15min skaitytojais dalijasi vienas žymiausių virtuvės šefų, Lietuvos gastronomijos forumo iniciatorius Liutauras Čeprackas

VIDEO: Avižinė granola su riešutais ir vyšniomis pagal Liutaurą Čepracką

Ingredientai:

  • 240 g avižinių dribsnių;
  • 80 g grikių dribsnių;
  • 80 g migdolų;
  • 80 g pekaninių karijų;
  • 80 g džiovintų vyšnių;
  • 70 g sviesto;
  • 60 g medaus;
  • 60 g klevų sirupo;
  • 1 kiaušinio baltymas.

Gaminimas:

1. Įkaitiname orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.

2. Dideliame dubenyje sumaišome avižinius ir grikių dribsnius, druską, riešutus bei džiovintas vyšnias.

3. Nedideliame prikaistuvyje nedideliame karštyje ištirpiname sviestą kartu su medumi ir klevų sirupu. Kaitiname ant nedidelės ugnies, kol sviestas ištirps.

4. Sviestą su medumi bei sirupu sumaišome su dribsniais. Gautą mišinį dedame ant kepimo skardos.

5. Pašauname į orkaitę ir kepame 10 min., tuomet ištraukiame, sumaišome, kepame dar 5 min. Vėl ištraukiame, įmaišome išplaktą kiaušinio baltymą bei kepame dar 5 min.

6. Iškepusią granolą atvėsiname ir susmulkiname į gabaliukus.

Vida Press nuotr. /Avižinė granola
Vida Press nuotr. /Avižinė granola

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais