Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasigamins kiekvienas: grikių „tabbouleh“ salotos pagal Liutaurą Čepracką

Kai sušyla orai, norisi valgyti lengviau, kartais net nebūtinas karštas patiekalas, užtenka salotų. Ypač jei jų pagrindu tampa sotumo suteikiančios kruopos, pavyzdžiui, grikiai. Pasigaminkite salotų, kurių įkvėpimu tapo Artimųjų Rytų virtuvė, tačiau jos idealiai subalansuotos lietuviškam skoniui.
Liutauras Čeprackas ir jo gamintos grikių „tabbouleh“ salotos
Liutauras Čeprackas ir jo gamintos grikių „tabbouleh“ salotos / Vida Press, Ryčio Šeškaičio nuotr.

Gero šefo patiekalas nebūtinai bus itin įmantrus, reikalaujantis ypatingų ingredientų ir/ar meistrystės, tačiau jis tikrai nustebins – nauju skoniu, netikėtu deriniu, įdomiais akcentais. Kaip tik tokie yra receptai, kuriais su 15min skaitytojais dalijasi vienas žymiausių virtuvės šefų, Lietuvos gastronomijos forumo iniciatorius, Liutauras Čeprackas

VIDEO: Grikių „tabbouleh“ salotos pagal Liutaurą Čepracką

Užkandžiai, pusryčių patiekalai, saldumynai – per porą artimiausių mėnesių tikrai praplėsite savo valgiaraštį patiekalais, paruoštais pagal šefo receptus, ir valgysite skaniai!

Grikių tabbouleh salotos

Ingredientai:

  • 120 g grikių;
  • 60 g petražolių lapelių;
  • 120 g raudonojo svogūno;
  • 10 g česnako;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 1 didelis pomidoras;
  • 30 ml alyvuogių aliejaus;
  • 7 g druskos;
  • 1 citrina.

Gaminimas:

1. Puode užverdame vandenį ir suberiame grikius (santykis: 1 nedidelis puodelis grikių ir 2 puodeliai vandens). Verdame 12 min. ant mažos ugnies. Išjungiame ugnį ir paliekame puode dar 10 min.

2. Smulkiai sukapojame petražoles ir česnaką. Mažais kubeliais supjaustome raudonąjį svogūną bei pomidorą. Papriką nuskutame ir susmulkiname mažais kubeliais.

3. Daržoves bei žalumynus dedame į išvirtus grikius, viską sumaišome.

4. Skaniname alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir druska.

Vida Press, Ryčio Šeškaičio nuotr./Grikių „tabbouleh“ salotos
Vida Press, Ryčio Šeškaičio nuotr./Grikių „tabbouleh“ salotos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?