„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Pasigardžiavimui: krevečių ir avokado salotos

Džiuginant šiltiems orams, „sunkieji“ patiekalai dažnai stumiami į šoną ir vis dažniau meniu atsiranda salotos. Aišku, tik dažnai kyla klausimas – kaip jas pasigaminti kuo įvairesnes, kad skonis ne pabostų, o džiugintų gomurį. Šįkart siūlome išbandyti krevečių ir avokado salotas.
Avokado ir krevečių salotos
Avokado ir krevečių salotos / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

  • Salotų lapai;
  • Avokadas;
  • Krevetės;
  • Vyšniniai pomidorai;
  • Švieži agurkai;
  • Svogūnai;
  • Krapai.

Padažui:

  • 1 valg. š. žaliųjų citrinų sulčių;
  • 1 valg. š. balzamiko acto;
  • 4 valg. š. alyvuogių aliejus;
  • 1/2 šaukštelio dribsnių;
  • 1 valgomasis šaukštas sojos padažo;
  • 1/2 šaukštelio medus

Paruošimas

1. Lėkštėje sudėliokite rankomis suplėšytus salotų lapus. Ant viršaus dėkite griežinėliais pjaustytus agurkus, pomidorus ir avokadą.

2. Vėliau suberkite smulkintus svogūnus ir krapus.

3. Sumaišykite padažą ir šaukštu užpilkite ant daržovių.

4. Pačiame viršuje sudėkite krevetes ir jūsų skaniosios salotos paruoštos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“