Pasigardžiavimui: krevečių ir avokado salotos

Džiuginant šiltiems orams, „sunkieji“ patiekalai dažnai stumiami į šoną ir vis dažniau meniu atsiranda salotos. Aišku, tik dažnai kyla klausimas – kaip jas pasigaminti kuo įvairesnes, kad skonis ne pabostų, o džiugintų gomurį. Šįkart siūlome išbandyti krevečių ir avokado salotas.
Avokado ir krevečių salotos
Avokado ir krevečių salotos / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

  • Salotų lapai;
  • Avokadas;
  • Krevetės;
  • Vyšniniai pomidorai;
  • Švieži agurkai;
  • Svogūnai;
  • Krapai.

Padažui:

  • 1 valg. š. žaliųjų citrinų sulčių;
  • 1 valg. š. balzamiko acto;
  • 4 valg. š. alyvuogių aliejus;
  • 1/2 šaukštelio dribsnių;
  • 1 valgomasis šaukštas sojos padažo;
  • 1/2 šaukštelio medus

Paruošimas

1. Lėkštėje sudėliokite rankomis suplėšytus salotų lapus. Ant viršaus dėkite griežinėliais pjaustytus agurkus, pomidorus ir avokadą.

2. Vėliau suberkite smulkintus svogūnus ir krapus.

3. Sumaišykite padažą ir šaukštu užpilkite ant daržovių.

4. Pačiame viršuje sudėkite krevetes ir jūsų skaniosios salotos paruoštos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis