Net ir iškepti jie gali tai, apie ką nepagalvotumėte

Kone 400 metų žmonių skanaujami ir labai įvairiai maistui ruošiami pievagrybiai naudingi baltymais, mineralinėmis druskomis, fosforo rūgštimi. Juos mielai vartoja ir lieknėjantys (nesukelia alergijos). Dėl odelėse esančių ekstraktų ir aromatinių medžiagų jie geba patiekalams suteikti nepakartojamą skonį ir kvapą, na, ir apdoroti juos nesudėtinga: nereikia lupti, pakanka nuplauti šaltu vandeniu, užmerkti į šiek tiek parūgštintą vandenį ir gaminti.
Grilyje kepti pievagrybiai
Grilyje kepti pievagrybiai / 123RF.com nuotr.

Šįkart siūlome greitą ir grilintą pievagrybių receptą, jei dar nesate jo atradę, būtinai išmėginkite.

Receptui reikės:

  • 400 gramų pievagrybių;
  • 5 skiltelių česnako;
  • 4 šaukštų Balzamiko acto;
  • 4 šaukštų aliejaus;
  • 2-3 šaukštų sojos padažo;
  • 1 šaukšto cukraus;
  • 1 šaukštelio prieskonių (persilado).

Kaip gaminti:

Balzamiko actą sumaišykite su sojos padažu ir cukrumi, sutrinkite česnaką, persilado prieskonius, aliejų ir gerai išmaišykite.

Išvalytus pievagrybius dosniai apšlakstykite padažu, bent valandai palikite pasimarinuoti.

Tuomet siųskite į kepimo skardelę ir kepkite 180 C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

Tobulą skonį pajusite valgydami juos dar šiltus su itališka duona arba prancūzišku batonu.

Visuomet prie jų pritiks lėkštė grilintų ar šviežių daržovių. Subalansuota sausiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Aukščiausios klasės kavos aparatai: ar verta į juos investuoti?
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai