Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasiilgote pasakiškų mėsos kukulių? Jei taip, primename nesenstantį receptą

Kartais po kelis kartus atidarome šaldytuvą, bet vis tiek nesugalvojame, ką gaminsime vakarienei. Tuomet netikėtai šauna mintis, kad metas prisiminti legendinius patiekalus. Vienu jų galėtume drąsiai laikyti mėsos kukulius, kurie ne tik lengvai pagaminami, bet ir dėl pasakiško skonio greitai suvalgomi. Užmeskit akį į receptą ir atgaivinkit legendinį patiekalą.
Mėsos kukuliai
Mėsos kukuliai / 123RF.com nuotr.

Ingredientai:

mėsos kukuliams:

  • 450 g maltos jautienos;
  • 450 g maltos kiaulienos;
  • 2 valg. šaukšt. sviesto;
  • 1 svogūnas;
  • ¼ stiklinės pieno;
  • 2 dideli kiaušiniai;
  • 1/3 stiklinės maltų džiūvėsėlių;
  • ¾ arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų;
  • ¼ arbat. šaukšt. malto muskato riešuto;
  • žiupsnelis kajeno pipirų;
  • ¼ arbat. šaukšt. kvapiųjų pipirų;
  • žiupsnis druskos.

padažui:

  • 2 valg. šaukšt. sviesto;
  • 3 valg. šaukšt. miltų;
  • 3 stiklinės jautienos sultinio;
  • ½ stiklinės grietinėlės;
  • ½ arbat. šaukšt. cukraus;
  • ¼ arbat. šaukšt. Vusterio padažo;
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį;
  • šlakelis aliejaus.

Gaminimas:

1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Pakepintą svogūną sudėkite į dubenį. Ten pat supilkite pieną, muškite kiaušinius, suberkite maltus džiūvėsėlius, juoduosius pipirus, muskato riešutą, kvapniuosius ir kajeno pipirus bei druską. Išmaišykite ir įdėkite ir maltą mėsą. Darsyk gerai išmaišykite.

2. Pagamintą mišinį teks valandai dėti į šaltesnę patalpos vietą arba šaldytuvą. Nepamirškite pridengti mėsos mišinio maistinę plėvelę.

3. Per valandą galima iš anksto paruošti padažą, tad keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite miltus iki geltonumo. Viską darykite apie 4–5 minutes. Iš lėto supilkite jautienos sultinį ir gerai išmaišykite. Taip darome, kad neliktų gumuliukų.

4. Pakaitinus mišinį supilkite grietinėlę, Vusterio padažą. Gerai išmaišykite ir pakaitinkite 6–7 minutes. Pagardinkite druska, pipirais, cukrumi ir nuimkite nuo ugnies.

5. Paruoškite orkaitę – įkaitinkite iki 220 laipsnių. Kepimo skardą išklokite folija ir ištepkite šlakeliu aliejaus.

6. Ištraukite paruoštą mėsos masę ir pašlapintomis rankomis formuokite rutuliukus. Dėliokite juos ant skardos. Skardą su kukuliais dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20 min.

7. Gražiai apskrudusius kukulius dėkite į keptuvėje paruoštą padažą. Pakaitinkite 5 minutes.

8. Paruoštus kukulius ir padažą dar galima paskaninti bruknių ar spanguolių uogiene, šalia tiekti bulvių košės ar mėgstamų daržovių – šviežių, keptų ar virtų garuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai