„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Pasiilgusiems spalvų ir ryškių skonių – mocarelos užkandis su šviežiu baziliku

Žiemą daugumos virtuvėse karaliavo šildantys prieskoniai, džiovintos žolelės, tačiau dabar atėjo metas šviežiems žalumynams. Vienas kvapniausių yra bazilikas, kurio šakelių ar krūmelių vazonėliuose nesunku nusipirkti. O kantriausieji jį gali ir patys išsiauginti ant palangės. Derinkite baziliką su mocarela bei pomidorais ir ženkite į tikrą pavasarį!
Mocarelos užkandis su šviežiu baziliku
Mocarelos užkandis su šviežiu baziliku / Vida Press nuotr.

Paprastu, tačiau puikiu klasikiniu receptu pranešime žiniasklaidai pasidalijo prekybos tinklo „IKI“ maisto gamybos ekspertai.

Ingredientai:

  • 230 g mocarelos sūrio;
  • 2 dideli pomidorai;
  • keli šviežio baziliko lapeliai;
  • šlakelis balzaminio acto;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų;
  • šlakelis alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Mocarelą ir pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais ir tvarkingai išrikiuokite juos lėkštėje: griežinėlis mocarelos, griežinėlis pomidoro, griežinėlis mocarelos, griežinėlis pomidoro...

2. Ant viršaus sudėliokite šviežius bazilikų lapelius, viską apšlakstykite balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska bei pipirais. Metas skanauti!

Vida Press nuotr./Mocarelos užkandis su šviežiu baziliku
Vida Press nuotr./Mocarelos užkandis su šviežiu baziliku

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs