Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasiilgusiems vasaros: orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Daugeliui mūsų šiltasis sezonas asocijuojasi su laiku lauke, o kai kuriems dar ir būtinai su ant gyvos ugnies keptu maistu, pavyzdžiui, populiariaisiais šašlykais. Tačiau kepti orkaitėje jie gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.
Šašlykai
Šašlykai / 15min nuotr.

Toks eksperimentas tikrai turėtų pavykti itin nesunkiai. Juk šašlykas pirmiausia yra skaniai marinuota mėsa, kurią kepame ant iešmų, rašoma prekybos tinklo „Maxima“ pranešime žiniasklaidai. Laužo dūmo, žinoma, nesijaus, tačiau sumauti ant iešmų ir orkaitėje kepti šašlykai išeina puikūs.

Be to, mitybos specialistai sako, kad orkaitėje kepti jie yra kur kas sveikesni nei ruošti ant atviros ugnies. „Jei tokį patiekalą namuose esate suplanavę, mėsą būtinai pamarinuokite. Vištienai užteks ir 2 valandų, o kiaulienai ir jautienai marinuoti reikės ir visų 8 ar netgi 10 valandų“, – pataria tinklo Maisto gamybos departamento direktorė Brigita Baratinskaitė. Pasak jos, patogiausia šašlykus kepti ant metalinių iešmų, orkaitėje jie tikrai nesudegs. Tik reikia nepamiršti pamerkti iešmelių pusvalandžiui į šaltą vandenį, kad geriau išlaikytų kaitrą.

Norėdami būti tikri, jog mėsa bus iškepusi, iešmelį su mėsa galite apvynioti folija. Nuimkite ją prieš baigdami kepti ir leiskite mėsai apskrusti.

Kiauliena ir jautiena idealiai iškepa 250°C laipsnių temperatūroje, vištienai reikės mažiau karščio – 200°C laipsnių.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Ingredientai:

  • 500 g kiaulienos sprandinės;
  • 3 svogūnai;
  • 0,5 arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų;
  • 1 valg. šaukšt. vyno acto;
  • 1 stiklinė baltojo vyno;
  • 1 kupinas arbat. šaukšt. druskos.

Gaminimas:

1. Sprandinę supjaustykite gabalėliais, svogūnus – storesniais žiedais. Svogūnus ir mėsą išmaišykite su druska ir pipirais. Tai geriausia daryti rankomis. Actą supilkite į vyną, išmaišykite ir užpilkite ant mėsos.

2. Mažiausiai keletą valandų leiskite mėsai pasimarinuoti šaldytuve. Geriausia ją palikti visai nakčiai.

3. Mėsos gabalėlius verkite ant iešmų. Vieną nuo kito atskirkite svogūnų žiedais. Kepkite orkaitėje apie 20 minučių.

123RF.com nuotr./Šašlykai
123RF.com nuotr./Šašlykai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų