Japoniška ramen sriuba
Ingredientai:
- 500 g kiaulienos šoninės;
- alyvuogių aliejaus;
- 1 česnako skiltelė;
- 5 valg. šaukšt. sojų padažo;
- 60 ml japoniškos sakės;
- 600 ml vandens;
- 2 vištienos sultinio kubeliai;
- pakuotės ramen makaronų;
- 4 kiaušinai;
- 2 šalotiniai svogūnai;
- nedidelis gabalėlis imbiero;
- nedidelis ryšelis svogūnų laiškų;
- skardinė konservuotų bambuko ūglių;
- miso pastos.
Pastaba: kiaulienos šonininės gabalėlį rinkitės pailgą ir kuo taisyklingesnės formos, kad iškepus galima būtų supjaustyti lygiomis riekelėmis. Patartina per plotį jį sutvirtinti siūlais, kad kepant išlaikytų formą.
Gaminimas:
1. Gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepkite šoninę iš visų pusių – pradėkite nuo odelės. Kad mėsa būtų kvapnesnė, į keptuvę taip pat įdėkite skiltelę česnako. Apkepus sumažinkite kaitrą ir mėsą taip pat apšlakstykite sojų padažu bei sake. Uždenkite keptuvę ir palikite pasitroškinti apie 20 min. Baigus troškintis, nuimkite siūlus ir mėsą supjaustykite riekelėmis. Ją dar apkepkite toje pačioje keptuvėje, kad skoniai dar geriau įsigertų.
2. Ramenui labai svarbūs kiaušiniai. Jie turi būti minkšti, netgi skystoku tryniu. Kiaušinius reikia dėti į verdantį vandenį ir virti 6 minutes. Jiems išvirus, iš karto įdėkite į ledinį vandenį. Kad kiaušinius būtų lengviau nulupti, į vandenį galima įpilti šiek tiek acto.
3. Atskirame puode užvirkite vandenį ir įdėkite 2 kubelius vištienos sultinio. Šiame sultinyje išvirkite ir makaronus.
4. Šalotinius svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Imbierą nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Svogūno laiškus susmulkinkite.
5. Paruošus visus ingredientus, jau galima formuoti pačią sriubą. Į dubenėlius dėkite makaronus, šalia – po šaukštą svogūnų laiškų ir šalotinių svogūnų, šaukštelį imbiero, kelis gabalėlius bambuko ūglių ir užpilkite 2 samčiais sultinio, įdėkite šaukštelį miso pastos ir šiek tiek pamaišykite. Kiaušinį perpjaukite pusiau ir dėkite į sriubą. Galiausiai įdėkite kelis gabalėlius mėsos.
Morenginis desertas su pasiflorų kremu
Ingredientai:
morengui:
- 4 kiaušinių baltymai;
- 100 g cukraus pudros;.
- 100 g cukraus.
pasiflorų kremui:
- 8 kiaušinių tryniai;
- 120 g cukraus;
- 120 g pasiflorų tyrės;
- 140 g sviesto.
papuošimui:
- šviežių uogų (aviečių, gervuogių, šilauogių).
Gaminimas:
1. Į indą supilkite kiaušinių baltymus, cukrų, cukraus pudrą ir plakite iki labai standžių putų.
2. Konditeriniu maišeliu, ant kurio uždėtas dantytas konditerinis antgalis, ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos suformuoti šulinėlio formos morengus. Džiovinti iki 110°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1 h 30 min.
3. Užvirkite pasiflorų tyrę. Kiaušinių trynius išmaišykite su cukrumi. Į kiaušinių masę, nuolat maišant, supilkite karštą pasiflorų tyr ir šią masę grąžinkite į prikaistuvį. Maišant kaitinkite tol, kol masė pradės tirštėti. Nukelkite nuo kaitros ir po truputį dėkite sviestą bei maišykite, kol sviestas pilnai ištirps. Supilkite masę į indą, uždenkite maistine plėvele, kad ji liestųsi su kremu, ir palikite šaldytuve atvėsti bent 30 min.
4. Atvėsusius morengus užpildykite pasiflorų kremu ir puoškite šviežiomis uogomis.