Traškios vištienos blauzdelės su paprikomis
Ingredientai:
- 6-8 vištienos blauzdelės;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos.
tešlai (apvoliojimui):
- 80 g tarkuoto parmezano sūrio;
- 100 g kreminio sūrio;
- 100 g šviesaus alaus;;
- 80 g miltų
- 1 kiaušinis;
- druskos;
- pipirų.
apvoliojimui:
- 90 g maltų džiūvėsėlių;
- 70 g tarkuoto parmezano sūrio;
- vištienos prieskonių.
įdarytoms paprikoms:
- 10-12 mažų paprikyčių;
- 200 g kreminio sūrio;
- 50 g tarkuoto parmezano sūrio;
- šakelė šviežio čiobrelio;
- 10-12 rūkytos šoninės juostelių.
Gaminimas:
1. Vištienos šlauneles apvirti pasūdytame vandenyje 15 min.
2. Tešlai skirtus ingredientus gerai išmaišyti – turi gautis vientisa skystoka masė.
3. Atskirame plokščiame inde sumaišyti džiūvėsėlius, parmezano sūrį ir prieskonius vištienai.
4. Vištieną kiaurasamčiu ištraukti iš vandens ir dėti ant popierinio rankšluosčio. Šiek tiek palaukti, kad nugaruotų drėgmė.
5. Blauzdeles mirkyti tešloje ir apvolioti džiūvėsėliuose. Kepti puode gerai įkaitintame aliejuje (bent iki 170° laipsnių temperatūros), kol įgaus auksinę spalvą.
6. Garnyrui labai tinka orkaitėje keptos paprikos. Paprikų įdarui sumaišyti kreminį sūrį, parmezaną ir šviežius čiobrelio lapelius. Paprikas ties koteliu nupjauti ir išimti sėklytes. Pprikimšti įdaru, o tada apvynioti šoninės juostelėmis. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir apibarstyti parmezano sūriu. Kepti iki 150° laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. (su konvekciniu režimu).
Pistacijų keksiukai
Ingredientai (10-12 keksiukų):
- 80 g sviesto;
- 35 g lazdyno riešutų;
- 30 g migdolų miltų;
- 95 g cukraus pudros;
- 50 g miltų;
- 30 g pistacijų pastos;
- 2 kiaušinių tryniai;
- 1 kiaušinis;
- 2 kiaušinių baltymai;
- 25 g cukraus.
glajui:
- 1 stiklainis abrikosų džemo;
- 0,5 stiklinės vandens;
- 50 g romo.
Gaminimas:
1. Pradžioje reikia pasigaminti degintą sviestą. Į prikaistuvį sudėti paprastą sviestą ir jį kaitinti, kol įgaus auksinę spalvą. Būtinai perkošti.
2. Lazdyno riešutus, migdolų miltus ir cukraus pudrą sudėti į smulkintuvą ir malti, kol taps miltų konsistencijos. Supilti miltus ir šiek tiek išmaišyti. Supilti sviestą, pistacijų pastą ir malti iki vientisos masės. Įmušti 2 kiaušinių trynius, vieną pilną kiaušinį ir malti iki vientisos konsistencijos.
3. 2 kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų ir atsargiai sumaišyti su riešutų mase.
4. Naudojant konditerinį maišelį užpildyti ½ keksiukų formelių.
5. Orkaitę įkaitinti iki 180°C laipsnių temperatūros ir įdėjus kepti sumažinti iki 160°C laipsnių. Kepti apie 20-25 min.
6. Iškepusius keksiukus įdėti į šaldiklį 30 min, kad atvėstų ir būtų lengviau išimti iš formelių.
7. Kol keksiukai vėsta, paruošiame glajų. Pakanka pakaitinti abrikosų džemą su vandeniu ir šiek tiek romo. Užvirti nereikia.
8. Pasiruošti groteles su skardele po jomis. Keksiukus mirkyti glajuje ir dėti ant grotelių, kad nuvarvėtų. Trumpam palikti pastovėti, kad sirupas įsigertų ir apstingtų.