Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasisaldinkime gyvenimą: grilinkime ne tik mėsą, bet ir desertus

Esame įpratę vasaros laikotarpiu grilinti įvairius mėsos, žuvies ar daržovių patiekalus, bet beveik niekada nesidairome į saldesnę pusę – desertus. Todėl metas ištraukti gardžiausius produktus ir išbandyti neatrastą skonių jūrą. O tam prireiks vos kelių ingredientų – šokolado, bananų, zefyrų ir, žinoma, pasirinktų vaisių.
Griliname ne tik mėsą, bet ir desertus
Griliname ne tik mėsą, bet ir desertus / 123RF.com nuotr.

Bananai su šokoladu ir zefyrais

Vida Press nuotr./Bananas su šokoladu ir zefyrais
Vida Press nuotr./Bananas su šokoladu ir zefyrais

Visiems yra buvę tokių dienų, kurios baigiasi improvizuotu kepimu ant grotelių. Šis trijų ingredientų desertas yra paprastas, skanus ir visiškai greitai padaromas!

O jam prireiks tik poros bananų, šokolado plytelių likučių ir maišelio zefyrų. Šiuos ingredientus susukite į foliją ir nepamirškite sandariai suvynioti. Be to, būkite atsargūs atidarinėdami, nes viskas gali iškristi.

Grilyje keptas vaisių pyragas

123RF.com nuotr./Grilyje keptas vaisių pyragas
123RF.com nuotr./Grilyje keptas vaisių pyragas

Šį pyragą galima pagaminti iš parduotuvėje nupirktos tešlos ir bet kokio mėgstamo vaisių įdaro.

Bet prieš tai būtinai nepamirškite apipurkšti folijos įdėklą ir dar vieną vienkartinį indą. Pirmasis bus skirtas pyragui, o antrasis pyrago pagrindui apsaugoti ir oro srautui paskirstyti.

Žinoma, galima naudoti ir metalinį pyrago indą, tačiau to daryti nerekomenduojama. Yra tikimybė, kad laikui bėgant jis gali sugesti, o vienkartiniai indai yra labiau prieinami ir gana pigūs.

Svarbu paminėti, kad šis pyragas yra paruošiamas labai greitai, todėl jį ne tik galite, bet būtina kepti ant grotelių.

Grilinti sausainiai su šokoladu ir zefyrais

Vida Press nuotr./Grilinti sausainiai
Vida Press nuotr./Grilinti sausainiai

Šiam receptui reikės geros grilinės. Kai paruošite sausainių mišinį, suprasite, kad tai beveik tas pats, kas padaryti blynų tešlą.

Paruošus mišinį, sausainius kepkite ant mažos ugnies po 2 minutes iš abiejų pusių. Netrukus turėsite suverti ir zefyrus, kad jie galėtų laisvai ištirpti virš kepsninės. Žinoma, būtų paprasčiau juos uždėti ant uogiene apteptų sausainių ir leisti jiems ištirpti, kol sausainiai baigs kepti.

Ant grilio kepti ledai su persikais? Žinoma!

123RF.com nuotr./Grilintas ledų sumuštinis su persikais
123RF.com nuotr./Grilintas ledų sumuštinis su persikais

Žinoma, namuose turbūt nerasime glazūruotų keksiukų, bet jei netyčia taip nutiktų, juos galima panaudoti dar vienam skanumynui.

Vienos dienos senumo keksiukai padeda ant grotelių išlaikyti formą, o karštis juos suminkština. Galite naudoti paprastus keksiukus, bet nepamirškite, kad glajus šiek tiek karamelizuosis ir sukietės, todėl ir paviršius bus įtrūkės. Gardžiai atrodantį keksiuką pripildykite ledais ir pagal jūsų skonį tinkančiais vaisiais.

Pica su „Nutella“, zefyriukais ir smulkiais krekeriais

Vida Press nuotr./Pica su „Nutella“, zefyriukais ir smulkiais krekeriais
Vida Press nuotr./Pica su „Nutella“, zefyriukais ir smulkiais krekeriais

Jei mėgstate picą, ją galite paversti ir desertu. Tereikia tešlą pakepti kelias minutes ant vienos pusės, o tada apversti ir kepti iš kitos. Prieš uždarydami antrosios pusės dangtį, supilkite „Nutella“ kremą, mini zefyrus ir krekerius. Iškepusi tešla leis zefyrams greičiau iškepti.

Svarbu paminėti, kad naudodami parduotuvėje nupirktą tešlą, šią desertinę picą paruošite vos per 15 minučių.

Ant grotelių kepti pyragėliai su braškėmis? Tikrai taip!

Pyragaičių kepimas ant grotelių gali skambėti neįtikėtinai, bet nustebtumėte, kokio skonio desertas iš to išeina.

Jei norite pagaminti šį skanėstą, prireiks vienkartinių folijos skardų. Uždėję ant kepsninės, po 15 minučių galite patikrinti, kaip atrodo. Vėliau reikės vartyti kas 5 minutes, kad sulauktume skanaus galutinio rezultato.

Be to, pyragaičius galima patiekti su plakta grietinėle.

„Sūrio“ sumuštinis, pagardintas šokoladu ir zefyrais

123RF.com nuotr./„Sūrio“ sumuštinis
123RF.com nuotr./„Sūrio“ sumuštinis

Jei patinka, kaip burnoje tirpsta šokoladas, zefyrai, bananai, riešutų sviestas, šis patiekalas kaip tik jums!

Kai kurie jį įprastai vadina „sūrio“ sumuštiniu, kurį pagardiname ne tik prieš tai išvardintais ingredientais, bet ir kitokia gėrybe – karamelizuotais svogūnais. Todėl išeina kreminis, grietinėle aplietas, riešutų sviestu pagardintas medaus derinys.

Šį derinį tepkite ant vienos sviestinės bandelės, o ant viršaus uždėkite griežinėliais pjaustytus bananus ir mini zefyrus. Ant antrosios bandelės užtepkite tiek „Nutella“ kremą, kiek geidžia širdis. Naudodami grilio keptuvę, kepkite sumuštinį porą minučių iš abiejų pusių, kol bandelė apkeps ir zefyrai ištirps.

Grilyje keptas „nachos“ užkandis

Vida Press nuotr./Grilyje keptas „nachos“ užkandis su obuoliais
Vida Press nuotr./Grilyje keptas „nachos“ užkandis su obuoliais

Nors pagal visas nerašytas taisykles cinamonu padengtos tortilijos turi būti keptos, bet jas taip pat galima pakepinti ir ant grotelių.

Iš pradžių jas derėtų laikyti atskirai, kad karštis padarytų savo darbą. Tada susmulkinkite kaip traškučius, kuriuos apliejame karamelės, šokolado ir baltojo šokolado deriniu.

Vos tik nuimame nuo ugnies, apibarstome mini zefyrais, smulkintais riešutais bei kitais ingredientais. O jei neturite tortilijos, vietoj jos galima panaudoti ir obuolius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas