Ingredientai
Kaip gaminti
- Sumaišykite liesos grietinės indelį su keliais šaukšteliais garstyčių. Rinkitės įprastas arba grūdėtąsias, supilkite šviežiai spaustas citrinų sultis.
- Pagal skonį pagardinkite druska ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.
Suskleisti
Ingredientai
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Krapai: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
Sudėkite visus ingredientus, išskyrus druską, į vieną indą ir trintuvu sumaišykite iki vientisos masės. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite žalumynais.
Suskleisti
Ingredientai
Kaip gaminti
Sudėkite visas sudedamąsias dalis į smulkintuvą ir plakite iki vientisos masės. Skonis tikrai nenuvils, o kalorijų tokiame padaže bus kur kas mažiau.
Suskleisti
Kaip gaminti
- Sudėkite visas sudedamąsias dalis į indą ir suplakite iki vientisos masės.
- Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir šviežiais žalumynais.
Suskleisti
Taip pat galite išbandyti ir štai tokias variacijas:
- 1 stikl. pieno, 100 g varškės, 2 valg. š. garstyčių, kmynų, druskos, cukraus pagal skonį.
- 2 citrinų sultys, 50 ml saulėgrąžų aliejaus, 1 arbat. š. sausų garstyčių miltelių, 2 skiltelės česnako, kiaušinio trynys, šviežūs bazilikai.
- 100 ml liesos grietinės, 1 valg. š. sojų padažo, 1 valg. š vyno acto, 1 valg. garstyčių, 1 valg. š. citrinos sulčių, ½ arbat. š. miltelinio cukraus.
- 1 valg. š. citrinų sulčių, 50 ml kefyro, nuluptas žalias agurkas, 1 arbat. š. Provanso žolelių, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.