Paskanaukit marinuotos, grilyje keptos vištienos

Vištiena – itin universali mėsa, ji gali būti ir labai švelni, neutrali, o gali būti ir ryški, pikantiška. Jei švelnaus skonio paukštienos jau prisivalgėte, kviečiame išbandyti šį tą įdomesnio. Pirmiausia vištų krūtinėles marinuosime kvapniame marinate, o tada kepsime ant grilio. Beliks sugalvoti, ką patiekti šalia.
Grilyje kepta marinuota vištiena
Grilyje kepta marinuota vištiena / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kg vištų krūtinėlių mėsos be odos ir kaulų;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 3 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
  • 3 valg. šaukšt. majonezo;
  • 1 valg. šaukšt. Vursterio padažo;
  • 0,5 vidutinės citrinos išspaustos sultys;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • didelis žiupsnis juodųjų pipirų;
  • 1 skiltelė česnako, sutrinta;
  • 1 valg. šaukšt. rūkytos saldžiosios paprikos miltelių;
  • didelis žiupsnis svogūnų miltelių.

Gaminimas:

1. Dubenėlyje gerai sumaišykite visus ingredientus, išskyrus vištieną.

2. Vištieną dėkite į gilų dubenį, sukrėskite gautą mišinį, labai gerai apvoliokite ir dėkite šaltai pasimarinuoti mažiausiai 1 val., o galima ir pernakt (ilgiau nelaikykite).

3. Iki reikiamos kaitros įkaitinkite grilį, dėkite vištienos gabalus ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir viduje bus iškepę (tad reguliuokite kaitrą, kad vidus iškeptų išorei nepradėjus pernelyg skrusti). Nuimkite nuo kaitros, kelias minutes palaukite ir tiekite su patinkančiais priedais – ryžiais, keptomis daržovėmis, žalumynų salotomis ir pan.

Jei norite pasidalinti savo mėgstamo patiekalo receptu su 15min skaitytojais, nedvejokite ir siųskite jį (idealu – su nuotraukomis) maistas@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų