Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskutinės minutės Naujųjų sutikimo vakarėlio idėja: tortilijų šou. 15 receptų

Yra tokių mėgėjų pasisukioti virtuvėje, kuriems tik duok progą pagaminti ką nors nekasdienio. Tačiau tikrai ne visi tokie esame. Jei likus keliolikai ar kelioms valandoms iki Naujųjų sutikimo vis dar dvejojate, ką čia patiekus ant stalo, jus gali išgelbėti tortilijos, rinkitės receptą (ar receptus)!
Tortilijų apkepas
Tortilijų apkepas / g-blogas.lt nuotr.
Tortilijos su vištiena
Receptas: Tortilijos su vištiena
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 97
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 1.00 vnt. (pakuotė)
Vištiena: 400.00 g (virtos krūtinėlės)
Paprikos: 2.00 vnt. (po raudoną ir geltoną saldžiąją)
Meksikietiškas saldžiarūgštis padažas su pomidorais 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Meksikietiški paukštienos prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Duona: 100.00 g (2 saujelės skrudintų baltos duonos kubelių)
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė)
Pomidorai: 6.00 vnt.
Aliejus: 4.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite juostelėmis, įtrinkite jas vištienos prieskoniais ir apšlakstykite citrinos sultimis.

2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite juostelėmis.

3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite 2 šaukštuose aliejaus, kol dailiai pagels. Tada suberkite vištienos juosteles, šiek tiek paskrudinkite, krėskite padažą, pagal skonį berkite druskos, pipirų, sumeskite paprikų juosteles, kelias minutes pakaitinkite, kad daržovės sušiltų, ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.

4. Tortilijas pašildykite kaip nurodyta ant pakuotės, ant kiekvienos krėskite po truputį įdaro, tada dailiai susukite, į kiekvieną įkiškite po bazilikų lapelį ir išdėliokite lėkštėse.

5. Šalia tiekite likusiu aliejumi apšlakstytų, druska ir pipirais pagardintų salotų su pomidorais ir skrudintos baltos duonos kubeliais.

Suskleisti
Tortilijos su faršu
Receptas: Tortilijos su faršu
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 175
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 6.00 vnt.
Faršas: 400.00 g (mėgstamo)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (po žalią ir geltoną)
Nedidelė skardinė meksikietiško daržovių mišinio (kukurūzai, raudonosios pupelės, žirneliai) 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 250.00 g (indelis meksikietiško pomidorų padažo „Taco“)
Maltos mėsos prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 50.00 g (saujelė tarkuoto brandinto)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Česnakus nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite aliejuje.

2. Faršą sumaigykite šakute, pabarstykite maltos mėsos prieskoniais, sumeskite į keptuvę ir ant mažos ugnies kepinkite, kol patamsės.

3. Tada sukrėskite gerai nuvarvintą daržovių mišinį, pomidorų padažą ir dar 8 minutes pakaitinkite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Paprikas išvalykite, supjaustykite juostelėmis. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis.

5. Ant papločių krėskite po kelis šaukštus kepinto faršo, tada berkite smulkintų svogūnų, pomidorų gabalėlių, tarkuoto sūrio, išdėliokite skirtingų spalvų paprikų juosteles.

6. Tortilijas susukite voleliu ir kelioms minutėms, kad sušiltų ir išsilydytų sūris, pašaukite į karštą orkaitę. Tiekite su bazilikų lapeliais.

Suskleisti
Tortilijos
Receptas: Tortilijos
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 24
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 8.00 vnt.
Faršas: 500.00 g (kiaulienos)
Sūris: 150.00 g
Pomidorai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 100.00 ml
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Keptuvėje apkepkite kiaulienos faršą kartu su smulkintu česnaku, įdėkite druskos ir pipirų.

2. Smulkiai supjaustykite pomidorą, papriką, sutarkuokite sūrį.

3. Ant kiekvieno tortilijos blynelio vidurio sudėkite visus ingredientus, susukite ir keletui minučių pašaukite į orkaitę, kol sūris išsilydys.

4. Šiek tiek sūrio užbarstykite ant pačių tortilijų viršaus.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Vištienos tortilija
Receptas: Vištienos tortilija
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 18
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Tortilija: 1.00 vnt. (pakuotė pvz. „Santa Maria Original soft tortilla“)
Prieskonių mišinys „Santa Maria crispy chicken bites spice mix“ 1.00 žiupsnelis
Saldžiarūgštis padažas 50.00 g
Majonezas: 50.00 g („Vilniaus“ pikantiškas padažas)
Salotos: 1.00 vnt. („Pekino“ ir paprastos)
Pomidorai: 200.00 g (vyšniniai)
Agurkai: 1.00 vnt.
Sūris: 200.00 g
Kaip gaminti

1. Vištieną paruoškite taip, kaip nurodyta ant prieskonių mišinio pakelio.

2. Svogūną, salotas, pomidoriukus ir agurką supjaustykite kuo smulkiau, sūrį sutarkuokite. Paruoštą vištieną galite susmulkinti dantuotu peiliu, sudėjus ją į dubenėlį.

2. Į tortilijas viską sudėkite jūsų pasirinktomis proporcijomis ir ant viršaus užpilkite padažus.

3. Į vidurį dėkite įdarą, paliekant tarpą nuo vieno krašto (apačios). Viską sudėjus pirmiausia užlenkite apačią, tada šonus.

Patiekalą galima šildyti mikrobangų krosnelėje, kuri turi griliaus funkciją, tačiau nešildykite ilgiau nei 30 sekundžių, nes tada tortilija ir salotos suskystės ir praras formą.

Suskleisti
Tortiljos su kumpiu ir daržovėmis
Receptas: Tortilijos su kumpiu ir daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 52
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 336.00 g
Kumpis: 400.00 g (karštai rūkytas kiaulienos)
Varškės sūris: 200.00 g (tepamas varškės sūrelis)
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė)
Morkos: 150.00 g (virtos)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Šparaginės pupelės: 150.00 g (konservuotos)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Tortiljas supjaustykite maždaug 8 cm pločio juostomis, kiekvieną patepkite varškės sūreliu.

2. Ant kiekvienos juostos dėkite kelis nuplautus ir kruopščiai popieriniu rankšluosčiu nusausintus salotų lapus, kumpio griežinį, kelias iš marinato išgriebtas ir gerai nuvarvintas šparagines pupeles.

3. Dėkite kubeliais pjaustytų pomidorų ir virtų morkų. Viršų apibarstykite šviežiomis smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis.

4. Daržoves kiek prispauskite delnu, tortiljas susukite į ritinėlius ir susmeikite mediniais smeigtukais. Palikite kelioms valandoms pastovėti.

Kulinaro patarimai:

• Jei po ranka turite konservuotų vaisių, jais galite pakeisti recepte nurodytas daržoves. Dėl pikantiškumo tokias tortilijas galite pagardinti ir sausoje keptuvėje skrudintomis migdolų drožlėmis.

• Jei tortilijas ruošite iš vakaro, tvirtai susukite į maistinę plėvelę (neapdžius, produktai geriau sulips, patiekalas bus minkštesnis) ir tik tada dėkite į šaldytuvą.

Suskleisti
Meksikietiška įdaryta tortilija
Receptas: Meksikietiška įdaryta tortilija
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 74
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 1.00 vnt.
Faršas: 400.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Paprikos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Pupelės: 150.00 g (konservuotos)
Grietinė: 200.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Sūris: 200.00 g (kietas brandintas)
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite 400 g mėsos faršo arba juostelėmis pjaustytos paukštienos kartu su smulkintu svogūnu, išspauskite porą skiltelių česnako.
  2. Kai mėsa šiek tiek apkeps, sudėkite šiaudeliais pjaustytą papriką. Baigdama kepti mėsą, į keptuvę įberkite 150 g konservuotų pupelių arba kukurūzų, įmaišykite kubeliais pjaustytą pomidorą.
  3. Dar šiek tiek pakaitinkite, pasūdykite, pagardinkite meksikietiškais prieskoniais ir citrinų sultimis.
  4. Smulkiai sutarkuokite kietą brandintą sūrį. Tortiliją patepkite grietine, uždėkite įdaro, užberkite tarkuoto sūrio, susukite paplotį į ritinėlį.
  5. Susukite ritinėlius į foliją, sudėkite į skardą ir pakepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.

 

Suskleisti
Tortilija su vištiena ir dzadzikio padažu
Receptas: Tortilija su vištiena ir dzadzikio padažu
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 47
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g ((krūtinėlės filė))
Česnakai: 5.00 skiltelės ((3 skiltelės vištienai, 2 – padažui))
Citrinos: 1.00 vnt. ((vienos citrinos žievelės ir pusės citrinos sulčių – vištienai; padažui – 2 valg. š. sulčių ))
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Paprikos: 1.00 arbat. š. ((aštrios rūkytos paprikos))
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. ((džiovinto))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Agurkai: 3.00 vnt. ((trumpavaisiai, padažui))
Mėtos: 1.00 sauja ((5 lapeliai))
Jogurtas: 400.00 g ((Graikiško, padažui))
Tortilija: 6.00 vnt.
Kaip gaminti

Vištiena

  1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis. Iš vienos krūtinėlės pusės išeina maždaug 4 juostelės (pernelyg plonai nepjaustykite, kad kepant neišsausėtų).
  2. Vištienos krūtinėlę sumaišykite su smulkintu česnaku, nutarkuota citrinos žievele, citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi ir prieskoniais.
  3. Palikite marinuotis bent 20 min. arba iki 24 val.
  4. Vištieną kepkite keptuvėje po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir vidus iškeps.

Papildoma idėja: vištieną galite marinuoti sudėję į šaldymo maišelį. Visų pirma sandaru, antra neužima daug vietos šaldytuve bei labai patogu pasiimti į iškylą. 

Dzadzikio padažas

  1. Agurkus sutarkuokite tarka. Užberkite žiupsnį druskos, šiek tiek pamaišykite ir palikite pastovėti 5 min. Iš pastovėjusių agurkų išspauskite sultis. Tai galite padaryti rankomis arba sudėjus į marlę. Sultis išpilkite, jų neprireiks.
  2. Į dubenėlį sudėkite agurkus, smulkiai supjaustytą česnaką, susmulkintus mėtų lapelius, citrinos sultis, prieskonius ir jogurtą. Viską išmaišykite. Laikykite šaltai iki patiekimo.

Patiekimas

  1. Pašildykite tortilijas.
  2. Lėkštėje patiekite supjaustytas daržoves ir supjaustytą keptą vištieną.
  3. Komplektuokite tortiliją: įsidėkite daržovių (pomidorų, agurkų, salotų, svogūnų), vištienos ir dzadzikio padažo. Viską suvyniokite ir valgykite.

Ką dar patiekti šalia? Ridikėlius, įvairias žoleles, salotų lapus, fetos sūrį... ir viską, ką mėgstate.

Receptą rasite čia.

Suskleisti
Tortilijos su kumpiu
Receptas: Tortilijos su kumpiu
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 81
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 6.00 vnt.
Kumpis: 400.00 g (šaltai rūkyto)
Salotos: 1.00 vnt. (pusė „Ledkalnio“ salotos)
Sūris: 1.00 vnt. (indelis natūralaus skonio tepamojo varškės sūrelio su pievagrybiais)
Pomidorai: 3.00 vnt. (didesni)
Obuoliai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Obuolį nulupkite, sutarkuokite, sumaišykite su tepamuoju sūreliu, jei reikia, pasūdykite.

2. Kumpį supjaustykite plonais griežinėliais. Salotas nuplaukite ir labai gerai nusausinkite.

3. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, tada nulupkite odelę ir supjaustykite plonais griežinėliais.

4. Ant pašildytų tortilijų tepkite sūrelio su obuoliais, tada klokite po kelis lapus salotų,  dėkite kumpio ir pomidorų.

5. Tortilijas  susukite, perpjaukite per pusę, kad būtų patogiau valgyti, ir patiekite.

Suskleisti
Tortilijos su krevetėmis
Receptas: Tortilijos su krevetėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.7 / 24
Receptas
Ingredientai
Kukurūzų paplotėliai 4.00 vnt.
Krevetės: 200.00 g (šviežių lukštentų arba šaldytų)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (baltasis)
Pomidorai: 2.00 vnt. (minkšti, gerai prinokę)
Avokadai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Salotos: 2.00 vnt. (keli lapeliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Saulėje džiovintų pomidorų padažas 1.00 valg. š.
Vynuogių kauliukų aliejus 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Aitriąją papriką išvalykite, susmulkinkite. Česnakus nulupkite, susmulkinkite.

2. Nedidelėje keptuvėje užkaitinkite aliejų, pakepinkite česnakus ir papriką, tada viską pasūdykite, sukrėskite saulėje džiovintų pomidorų padažą ir sumeskite krevetes. Maišydama jas pakepinkite, kol dailiai apskrus ir apsivels prieskoniais.

3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.

4. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.

5. Salotų lapelius nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite, sumaišykite su avokadais, pomidorais, svogūnais, kapotais žalumynais, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir apšlakstykite vynuogių kauliukų aliejumi.

6. Ant pašildytų paplotėlių krėskite po šauktą traškių salotų ir dėkite krevečių.

Plačiau skaitykite: Idėjos meksikietiškam vakarėliui

Suskleisti
Tortilija su daigintais grūdais
Receptas: Tortilija su daigintais grūdais
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.9 / 23
Receptas
Ingredientai
Meksikietiškieji kvietinių miltų paplotėliai 4.00 vnt.
Fetos sūris: 150.00 g (minkštos)
Daigintos pipirnės: 2.00 vnt. (2 saujos daigintų grūdų (pipirnių, kviečių, ridikėlių ar kt.) mišinio)
Kumpis: 4.00 riekės (vytinto)
Salotos: 4.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt. (sunokęs didelis)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Kaip gaminti

1. Daigintus grūdus kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir gerai nuspauskite. Apšlakstykite citrinų sultimis.

2. Avokadą nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulą ir supjaustykite juostomis (išilgai). Apšlakstykite citrinų sultimis.

3. Po kelis salotų lapus sudėkite vieną ant kito (paruoškite keturias porcijas). Ant viršaus uždėkite po vytinto kumpio griežinėlį, avokadų juostelių.

4. Paplotėlius aptepkite feta, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kelioms minutėms pašaukite į karštą orkaitę. Kai atvės, ant kiekvieno paplotėlio uždėkite po porciją paruoštų salotų. Viršų gausiai apibarstykite daigintais grūdais, apšlakstykite citrinų sultimis ir susukite ritinėlius.

Suskleisti
Įdarytos tortiljos
Receptas: Įdarytos tortilijos
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.5 / 8
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.00 st. (tešlai)
Aliejus: 2.00 valg. š. (tešlai ir 1 valg. š. mėsos marinatui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Pienas: 120.00 ml (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (po žiupsnelį tešlai ir įdarui)
Kiauliena: 200.00 g (išpjovos, įdarui)
Paprikos: 1.00 vnt. (po pusę raudonos ir žalios paprikos, įdarui)
Morkos: 2.00 vnt. (įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Pomidorų tyrė (tiršta, įdarui) 2.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį įdarui)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto parmezano, įdarui)
Majonezas: 1.00 valg. š. (mėsos marinatui)
Aitrioji paprika: 1.00 g (mėsos marinatui)
Džiovintų žolelių kepsniams mišinys (mėsos marinatui) 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Miltus, kepimo miltelius ir druską suberkite į dubenį, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite.

2. Pieną pakaitinkite mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės ir plona srovele pildama įplakite į tešlą. Kai tešla atšoks nuo dubens sienelių, ją dėkite ant miltais pabarstytos lentos, padalykite į 10 vienodų papločių. Juos iškočiokite ir apie 30 sekundžių kepkite karštuose riebaluose.

3. Plonomis juostelės supjaustykite kiaulienos išpjovą.

4. Paruoškite majonezo, aitriosios paprikos, pipirų, aliejaus ir žolelių mišinį. Jame pusvalandį pamarinuokite kiaulieną.

5. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite karštuose riebaluose. Sudėkite smulkintas paprikas, morkas, suverskite marinuotą mėsą, pomidorų tyrę ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių.

6. Kiek pravėsusio troškinio užkrėskite ant tortiljų, užberkite po saujelę tarkuoto sūrio ir susukite voleliu. Kepkite karštoje orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje apie 5 minutes.  

Plačiau skaitykite: Idėjos meksikietiškam vakarėliui

Suskleisti
Įdaryta tortilija
Receptas: Įdaryta tortilja
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
1.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Faršas: 400.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Paprikos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Pupelės: 150.00 g (konservuotos)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Grietinė: 200.00 ml
Sūris: 200.00 g (kietas brandintas)
Tortilija: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite 400 g mėsos faršo arba juostelėmis pjaustytos paukštienos kartu su smulkintu svogūnu, išspauskite porą skiltelių česnako.

2. Kai mėsa šiek tiek apkeps, sudėkite šiaudeliais pjaustytą papriką. Baigdama kepti mėsą, į keptuvę įberkite 150 g konservuotų pupelių arba kukurūzų, įmaišykite kubeliais pjaustytą pomidorą.

3. Dar šiek tiek pakaitinkite, pasūdykite, pagardinkite meksikietiškais prieskoniais ir citrinų sultimis.

4. Smulkiai sutarkuokite kietą brandintą sūrį. Tortiliją patepkite grietine, uždėkite įdaro, užberkite tarkuoto sūrio, susukite paplotį į ritinėlį.

5. Susukite ritinėlius į foliją, sudėkite į skardą ir pakepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.

Suskleisti
Tortilijų traškučių užkandis su sūrio kremu
Receptas: Tortilijų traškučių užkandis su sūrio kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 31
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 8.00 vnt.
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Fetos sūris: 150.00 g
Grietinėlė: 50.00 ml
Majonezas: 50.00 ml
Jogurtas: 50.00 ml (natūralaus)
Česnakai: 1.00 skiltelės (pagal poreikį)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (žolelių)
Aliejus: 5.00 ml (šlakelis)
Kaip gaminti
  1. Tortilijas supjaustykite lygiais trikampėliais (kaip picą). Iš abiejų pusių ištrinkite aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir apibarstykite žolelėmis bei plonu sluoksneliu tarkuoto parmezano.
  2. Tortilijas kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol taps traškios (apie 15 min). Jei skubate, galite nusipirkti jau paruoštų tortilijų traškučių.
  3. Susmulkintą sūrį su mėlynuoju pelėsiu, fetą, grietinėlę, majonezą, jogurtą, saldžiųjų ir aitriųjų paprikų miltelius, trintą česnaką, druską berkite į elektrinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės. Prieš patiekdami palaikykite apie pusvalandį šaldytuve.  
Suskleisti
Tortilijų traškučiai
Receptas: Tortilijų traškučiai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.1 / 52
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 3.00 vnt. (lakštai)
Alyvuogių aliejus: 1.00 puodelis (1/4)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Aliejų sumaišykite su pomidorų padažu, druska ir prieskoniais.
  2. Mišiniu, naudodami konditerinį teptuką, gausiai ištepkite tortilijas.
  3. Žirklėmis jas padalinkite į daug trikampėlių ir dėliokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  4. Pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 5–10 minučių, kol apskrus.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Tortilijų apkepas
Receptas: Tortilijų apkepas
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
4.1 / 25
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (maltos - pagal poreikį)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (aštrių - pagal poreikį)
Kukurūzai: 1.00 vnt. (konservuotų - pagal poreikį)
Pupelės: 1.00 vnt. (pomidorų padaže - pagal poreikį)
Tortilija: 1.00 vnt. (pakuotė - pagal poreikį)
Grietinė: 2.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (pagal poreikį)
Sūris: 1.00 vnt. (pakuotė lydyto - pagal poreikį)
Fermentinis sūris: (tarkuoto) 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Maltą vištieną pakepinkite su aštriais prieskoniais, pupelėmis pomidorų padaže ir konservuotais kukurūzais.
  2. Įdaro pridėkite į kepimo formoje išdėliotas tortilijas.
  3. Ant viršaus uždėkite po kelis šaukštus grietinės (ji prie aštrios mėsos labai tinka) ir įspauskite pomidorų padažo.
  4. Mėsytę apdenkite lydyto sūrelio lapeliais ir sulenkite kraštelius, viską „uždarykite“.
  5. Užbarstykite gerą saują tarkuoto fermentinio sūrio ir pašaukite į karštą orkaitę.
  6. Kepkite apie pusvalandį.
Nuotrauka iš g-blogas.lt/Ruošiame tortilijų apkepą
Nuotrauka iš g-blogas.lt/Ruošiame tortilijų apkepą
 
Nuotrauka iš g-blogas.lt/Ruošiame tortilijų apkepą
Nuotrauka iš g-blogas.lt/Ruošiame tortilijų apkepą

 

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas