Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Paskutinis mokinukų atostogų mėnuo: 15 skanių idėjų, kaip juos palepinti

Ar ir jūs norite užsimerkti, kai jau liepos pabaigoje ima šmėžuoti penalų, kuprinių ir parkerių reklamos? Visgi ruošimąsi mokyklai dar galima atidėti bei pasimėgauti vasara su visais jos malonumais. Vienas jų – vis dar šilti vakarai, saldžių uogų bei vaisių gausa, šeimos laikas kartu... Jei jaučiatės išsėmę visą skanių idėjų rezervą, skubame dalintis receptais, kuriuos tikrai įvertins mažieji smaližiai!
Mergaitė valgo zefyrus
Mergaitė valgo zefyrus / Vida Press nuotr.
Naminiai zefyriukai
Receptas: Naminiai zefyriukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Želatina: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 320.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (2 arbat. š. šviežiai spaustų sulčių)
Soda: 2.00 g
Vanduo: 100.00 ml (kambario temperatūros)
Miltelinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Juodasis šokoladas: 50.00 g (viršui aplieti)
Kaip gaminti

1. Želatiną užpilkite keliais šaukštais vandens ir palikite pastovėti, kad išbrinktų.

2. Cukrų suberkite į puodą, kuriame virsite, užpilkite vandeniu ir taip pat palikite pastovėti.

3. Po kelių valandų cukrų užvirinkite ir, nuolat maišydama, pavirkite dar apie 10 min., kol cukrus visiškai ištirps. Beje, stenkitės nepervirti, kad jis nepradėtų kristalizuotis ir vėliau nesijaustų granulyčių zefyruose

4. Išjunkite ugnį, supilkite į cukraus masę želatiną ir apie 10 min. plakite elektriniu plakikliu. Suberkite vanilinį cukrų ir sodą, įlašinkite kelis šaukštelius citrinos sulčių ir dar apie 10 min. paplakite, kol masė sutirštės.

5. Formą išklokite kepimo popieriumi, pabarstykite milteliniu cukrumi (kad zefyrai nepriliptų ir būtų lengviau išimti juos), sudėkite zefyrų masę ir išlyginkite paviršių, kad būtų vienodo aukščio ir pločio. Kelias valandas masę palaikykite šaldytuve, kad sustingtų.

6. Tuomet išlydykite šokoladą (kaip tai padaryti teisingai, skaitykite čia) ir jame iki pusės įmerkite gabalėliais supjaustytus zefyriukus. Kol nesustingo, apibarstykite mėgstamais pabarstukais.

Skanaus!

Plačiau skaitykite: „Džiazuojame“ virtuvėje: naminiai zefyriukai

Suskleisti
Zefyrai šokolade
Receptas: Zefyrai šokolade
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Šokoladas: 200.00 g (sudėtyje turi būti mažiausiai 50 proc. kakavos)
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė)
Aitrioji paprika: 2.00 arbat. š. (ANTA MARIA ANCHO STYLE)
Zefyrai: (mažų) 300.00 g
Riešutai: 150.00 g (arba pasirinktų keksų barstinių)
Mediniai krapštukai: (pakuotė) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite riešutus ir šiek tiek pakepinkite.
  2. Pašildykite šokoladą virš verdančio vandens arba mikrobangų krosnelėje (nustatę mažą galią).
  3. Įdėkite tarkuotos apelsino žievelės, aitriųjų paprikų ir sumaišykite.
  4. Suberkite riešutus ar pasirinktus barstinius į atskiras lėkštes.
  5. Medinius krapštukus ar lazdeles maždaug iki pusės įsmeikite į zefyrą.
  6. Panardinkite į šokoladą, palaukite, kol nuvarvės, ir pavoliokite į pasirinktus barstinius ar riešutus.
  7. Sustatykite aukštoje stiklinėje ar kepimo skardoje, kad sustingtų.
  8. Paruoškite visus zefyrus ir patiekite, kai šokoladas sukietės.
Suskleisti
Naminiai guminukai
Receptas: Sveikesni naminiai guminukai
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.9 / 17
Receptas
Ingredientai
Obuolių sultys: 200.00 ml (arba apelsinų, spanguolių, vynuogių ir pan.)
Cukrus: 100.00 g
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (nebūtinai)
Želatina: 20.00 g (jei bus per standūs, kitąsyk mikštesnius pasigaminsite su 15 g želatinos)
Kaip gaminti

Paprasčiausia guminukų formulė – skystis ir stingdymo medžiaga. Iš pastarųjų populiariausia želatina, bet jei dėl kokių nors priežasčių šis produktas netinka, ją galima keisti pektinu ar agaru. Dalį cukraus galima keisti ar net vietoje jo naudoti gliukozės sirupą. Šių produktų pasirinkimas gali keisti saldainių konsistenciją, bet tikrai ne kokybę. Tiesiog rinkitės patiems priimtiniausią variantą.

Lygiai taip pat galima žaisti skoniais ir spalvomis. Gaminant saldainius, galima naudoti grynas sultis arba vandenį, nuspalvintą ir paskanintą uogų sunka (aviečių, juodųjų serbentų ar spanguolių). Jei naudosite neišraiškingos spalvos sultis, pavyzdžiui, obuolių, nuspalvinkite jas ryškesniu skysčiu (burokėlių, vynuogių sultimis).

Saldainiams skirtų formelių galima įsigyti specializuotose parduotuvėse, bet jei nesinori tam švaistyti pinigų, puikiai tiks, ką turite po ranka: iš saldainių dėžučių išimtos plastikinės formelės ar silikoninė forma ledukams šaldyti. Jei nieko panašaus namuose nėra, galima tiesiog supilti želė į lygią formą, o sustingus ją supjaustyti gabaliukais ar išspausti sausainių formelėmis.

Tokie saldainiai sandariame inde šaldytuve gali stovėti keletą savaičių.

1. Keletu šaukštų sulčių užpilkite želatiną ir palikite išbrinkti.

2. Likusias sultis supilkite į puodą, įberkite cukraus ir keletą minučių pavirkite.

3. Puodą nuimkite nuo ugnies. Sudėkite išbrinkusią želatiną ir viską labai gerai išmaišykite, kol želatina visiškai ištirps.

4. Palikite skystį keletą minučių praaušti. Tuo metu saldainių formeles lengvai patepkite aliejumi – kad saldainiai dailiau išsiimtų.

5. Skystį išpilstykite į formeles ir kelioms valandoms palikite šaltai sustingti.

6. Išimkite saldainiukus iš formelių. Jei norite puošnesnių saldainių, prieš patiekdami, galite juos apvolioti cukruje. Želė gabaliukai nelips vienas prie kito, jei išėmę iš formelių juos apvoliosite krakmole.

Suskleisti
Agurkų ledai
Receptas: Gaivūs ir lengvi agurkų, kivių ir meliono ledai
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 2.00 vnt. (trumpavaisiai)
Kiviai: 2.00 vnt.
Melionas: 1.00 puodelis (kubeliais pjaustyto)
Citrinos sultys: 2.00 valg. š.
Vanduo: 0.25 st.
Cukrus: 2.00 valg. š. (galima keisti medumi)
Kaip gaminti

Cukrų (medų) išmaišykite su šiltu vandeniu, kol gerai ištirps. Į dubenį dėkite kubeliais supjaustytą agurką, kivius, melioną, supilkite citrinos sultis ir vandenį su ištirpusiu cukrumi (medumi). Elektriniu trintuvu viską sutrinkite iki vientisos masės. Ją atsargiai supilstykite į ledų formeles ir dėkite į kamerą, kad atvėstų ir sustingtų.

 

Suskleisti
Bananiniai-avietiniai ledai
Receptas: Veganiški avietiniai-bananiniai ledai
2 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
4.1 / 21
Receptas
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt. (šaldyti, prieš tai supjaustyti)
Avietės: 1.00 st. (šaldytų)
Augalinis pienas: 2.00 valg. š. (geriausiai tinka kokosų)
Kaip gaminti

1. Sušaldytus bananus ir avietes sudedame į elektrinę kokteilinę, įpilame pieną; jeigu mėgstate saldžius gaminius, pasaldinkite masę šaukštu rudojo cukraus ar agavos sirupo. Plakite didžiausiu pajėgumu apie 1 min, kol konsistencija taps kreminė.

2. Valgykite su mėgstamiausiais priedais: šviežiais vaisiais, riešutais, mėtomis ar kt.

Suskleisti
Aviečių ledai su morengais ir šokoladu
Receptas: Aviečių ledai su morengais ir šokoladu
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Avietės: 700.00 g
Grietinėlė: 200.00 g (plakamoji)
Morengai: 100.00 g
Miltelinis cukrus: 4.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštelis nutarkuotų žievelių)
Kaip gaminti
  1. Uogas nuplaukite, perrinkite, gražesnes palikite sveikas, kitas suberkite į dubenį, apšlakstykite likeriu, palikite valandą, tada sutrinkite mediniu kočėlu.
  2. Maskarponę išplakite su milteliniu cukrumi, nutarkuotomis citrinų žievelėmis, supilkite trintas uogas ir viską dar kartą išplakite. Morengus sutrupinkit, suberkite į masę, sumeskite sveikas avietes ir viską labai atsargiai išmaišykite, kad avietės nesusitrintų.
  3. Ledų masę krėskite į sandariai uždaromą indą, dėkite į šaldymo kamerą, kas valandą kelis kartus pamaišykite ir palikite per naktį. Prieš tiekdami ledus apie pusvalandį palaikykite šaldytuve, kad truputį suminkštėtų. Supjaustykite gabalėliais ir apliekite garuose ištirpintu šokoladu.
Suskleisti
Kepti bananai
Receptas: Kepti bananai
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.4 / 14
Receptas
Ingredientai
Apelsinai: 1.00 vnt.
Grietinėlė: 100.00 ml
Bananai: 4.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g
Medus: 100.00 g
Imbieras: 1.00 arbat. š. (¼ arbat. š.)
Graikiniai riešutai: 12.00 vnt. (skaldyti)
Kaip gaminti

1. Nuplaukite apelsiną ir išspauskite sultis. Bananus nulupkite ir perpjaukite išilgai.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite medų ir įpilkite 2 šaukštus apelsinų sulčių. Į likusias apelsinų sultis dėkite imbiero.

3. Kai keptuvėje ištirps medus, dėkite bananus, gaubtąja puse į viršų. Neuždengdami apie 5–10 min. kepkite ant silpnos ugnies, dažnai aplaistydami padažu.

4. Patiekite bananus su grietinėle ir apibarstykite riešutais.

Šaltinis: 15min.lt

Suskleisti
Karamelizuoti bananai
Receptas: Karamelizuoti bananai
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 12
Receptas
Ingredientai
Bananai: 3.00 vnt.
Rudasis cukrus: 100.00 g
Medus: 30.00 g
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis)
Lazdynų riešutai: 1.00 st. (saujelė)
Apelsinai: 1.00 vnt.
Likeris: 30.00 ml (apelsinų)
Kaip gaminti
  1. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę ir atsargiai peilio galu iškrapštykite sėklytes.
  2. Rudąjį cukrų ir medų krėskite į nedidelį puodelį, jį statykite virš garų ir maišykite, kol cukrus ištirps.
  3. Apelsiną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. Šaukštelį žievelių ir 2 šaukštus apelsinų sulčių pilkite į medaus mišinį, ten pat berkite vanilės sėklytes.
  4. Viską gerai išmaišykite, supilkite likerį ir dar kartą pamaišykite. Bananus nulupkite, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir po vieną įmerkite į sirupą, kad karamelizuotųsi. Ištrauktus bananų gabalėlius iš karto apibarstykite kapotais riešutais ir dar kelias minutes pakepkite orkaitėje, kad bananai ir riešutai apskrustų.
  5. Tiekite persmeigusi mediniais iešmeliais.
Suskleisti
Keksiukai su uogomis
Receptas: Varškės keksiukai su speltų miltais ir serbentais
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.0 / 9
Receptas
Ingredientai
Speltų miltai: 150.00 g
Sviestas: 75.00 g
Cukrus: 160.00 g
Varškė: 180.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š.
Serbentai: 300.00 g (pvz., perpus juodųjų ir raudonųjų)
Kaip gaminti

1. Sviestą ir cukrų mikseriu suplakite iki vientisos masės, ten pat gerai įmaišykite varškę. Į gautą masę įmuškite du kiaušinius ir viską darsyk gerai suplakite mikseriu.

2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir berkite į gautą varškės masę.

3. Nuplaukite uogas ir jas sudėkite į tešlą bei viską kruopščiai, tačiau taip, kad uogos nesusitrintų, išmaišykite.

4. Tešlą dėkite į kepimo formeles, ant keksiukų viršaus dar galite uždėti po keletą vienos ir kitos rūšies serbentų.

5. Keksiukus pašaukite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 min., kol pastarieji gražiai patamsės ir ims skleisti malonų aromatą.

Suskleisti
Migdoliniai keksiukai su mėlynėmis
Receptas: Migdoliniai-jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.1 / 24
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (didesni)
Sviestas: 80.00 g (arba ghee sviesto)
Rudasis cukrus: 100.00 g (nerafinuoto; ir dar 3 šaukštai įdarui)
Jogurtas: 150.00 g (natūralaus; skystesnės konsistencijos nei graikiškas)
Migdolų miltai: 100.00 g
Miltai: 70.00 g (arba mišinio kepiniams be glitimo)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.50 arbat. š.
Citrinos žievelė: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė tešlai ir išspaustos sultys įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Jei visgi mėlynių negalite gauti, keiskite jas šilauogėmis, tik tokiu atveju būtinai naudokite citrinos sultis įdarui pagaminti – jų reikia subalansuotam skoniui.

Dar vienas slaptas (o gal ir nelabai) šių keksiukų ginklas – jogurtas. Jis suteikia lengvumo, purumo, paslepia kepimo miltelių skonį ir apskritai, turbūt, veikia magiškai.

1. Paruoškite įdarą: mėlynes sumaišykite su cukrumi (arba šilauoges su cukrumi ir citrinos sultimis) ir kaitinkite mažame prikaisuvyje kol sutirštės ir maždaug perpus sumažės masės. Atidėkite į šalį pravėsti.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C laipsnių temperatūros (režimas su ventiliatoriumi). Jei ventiliatoriaus jūsų orkaitėje nėra, siūlau temperaūrą šiek tiek pakelti, pavyzdžiui, iki 180°C.

 

3. Sviestą ištirpinkite ir leiskite jam pravėsti (taip pat galite naudoti kambario temperatūros sviestą ir iškart išsukti su cukrumi (sviesto tirpdyti nereikės). Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo, po vieną įmaišykite kiaušinius, supilkite jogurtą, suberkite citrinos žievelę, druską, kepimo miltelius. Įmaišykite migdolų bei kitus miltus.

4. Keksiukų formeles išklokite keksiukų popierėliais. Pripildykite kiekvieną formelę maždaug 3/4 tešlos ir į kiekvieno vidurį dėkite po šaukštelį įdaro. Jei norite traškesnio viršaus, apibarstykite trupučiu cukraus. Įdaro greičiausiai šiek tiek liks, jį galėsite supiltį į sandarų indą ir laikyti šaldytuve kelias dienas (galite patiekti prie blynų, varškėčių, įmaišyti į jogurtą arba pasigaminti skrebučių su riešutų sviestu bei mėlynių/šilauogių uogiene).

5. Kepkite keksiukus 30-35 minutes kol tolygiai paruduos. Leiskite jiems visiškai atvėsti prieš išimant iš formelių.

Suskleisti
Cukinijų keksiukai
Receptas: Bananų ir cukinijų keksiukai
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 48
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (pilno grūdo kvietinių + dar 2 šaukštai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Soda: 1.00 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Bananai: 2.00 vnt. (sutrinti)
Cukinijos: 1.00 vnt. (sutarkuota)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kokosų aliejus: 0.50 st. (+ dar 1 šaukštas)
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Aliejumi patepkite 24 ar daugiau vienetų mažų keksiukų kepimo skardą arba įdėkite specialius kepimo popieriukus.

2. Vidutiniame dubenėlyje išmaišykite miltus, valgomąją sodą, kepimo miltelius ir druską.

3. Didesniame dubenyje sumaišykite sutrintus bananus ir tarkuotą cukiniją. Įmuškite kiaušinį, įberkite kelis šaukštus cukraus ir pusę stiklinės kokosų aliejaus. Viską gerai išmaišykite. Tuomet miltų mišinį suberkite į cukinijų ir bananų masę.

4. Viską gerai išsukite, bet nepermaišykite.

5. Į dar vieną nedidelio dydžio dubenį supilkite šaukštą kokosų aliejaus. Į jį supilkite du valgomuosius šaukštus miltų, rudąjį cukrų ir cinamoną. Rankomis suformuokite trupinius – juos turėsite užberti ant keksiukų masės viršaus dar prieš pradedant kepti.

6. Keksiukus kepkite apie 15 minučių, kol gražiai apskrus. Palaukite, kol atvės ir duokite vaikams skanauti!

Suskleisti
Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis
Receptas: Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.6 / 47
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Jogurtas: 250.00 ml (natūralus)
Aliejus: 100.00 ml
Miltai: 250.00 g
Rudasis cukrus: 5.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Mėlynės: 1.00 st. (šaldytos)
Kaip gaminti

1. Kiaušinį gerai išplakite šakute. Sukrėskite jogurtą, supilkite aliejų, dar sykį viską gerai suplakite.

2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, abiejų rūšių cukrų, kepimo miltelius ir druską. Sukrėskite kiaušinių ir jogurto masę, gerai išsukite mediniu šaukštu.

3. Sudėkite atšildytas, nuvarvintas mėlynes, išmaišykite. Gautą masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotas keksiukų formeles (prikrėskite maždaug 1/3 formelės) ir pašaukite į 190 0C karščio orkaitę.

4. Kepkite 20–25 minutes. Palikite atvėsti orkaitėje. Apibarstykite mėlynėmis.

 

Suskleisti
Amerikietiški blyneliai
Receptas: Amerikietiški blyneliai su bananais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 116
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 500.00 ml (arba kefyro)
Miltai: 400.00 g (kvietinių)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Bananai: 2.00 vnt.
Klevų sirupas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Puode arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą, palikite atvėsti. Sumaišykite sviestą su kiaušiniais ir 250 ml pieno, suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską, maišykite, kol neliks gumuliukų. Supilkite likusį pieną ir gerai suplakite tešlą, kad būtų puri.

2. Įkaitinkite blynų keptuvę, į kiekvieną duobutę įdėkite šiek tiek sviesto, palaukite, kol ištirps, įpilkite du šaukštus blynų tešlos. Jei neturite specialios keptuvės, kepkite blynus nedidelėje keptuvėje, įpilkite tiek tešlos, kad uždengtų visą dugną. Kai paviršius sustings, o apačia apskrus, apverskite blyną. Kad blynai neatvėstų, sudėkite juos į karščiui atsparų indą ir laikykite karštoje orkaitėje. Tiekite dar karštus blynus su bananų griežinėliais ir klevų sirupu.

Suskleisti
Vafliai su ledais ir karameliniu padažu
Receptas: Vafliai su ledais ir karameliniu padažu
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 48
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 200.00 g
Vanduo: 60.00 ml
Grietinėlė: 190.00 ml (riebi)
Sviestas: 60.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 5.00 g
Ledai (keli kaušeliai mėgstamų): 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Į prikaistuvį ar keptuvę suberkite cukrų ir supilkite vandenį. Nemaišydami kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol cukrus ištirps. Tuomet padidinkite liepsną ir virkite, toliau nemaišydami masės. Virkite apie 5–7 min., t. y. tol, kol cukraus masė taps tamsios gintaro spalvos.
  2. Nuimkite nuo ugnies prikaistuvį ir išmaišykite grietinėlę. Būkite atsargūs, nes, pradėjus pilti grietinėlę, masė ims burbuliuoti. Sirupas yra karštas, todėl būkite atsargūs ir nenusideginkite.
  3. Įmaišykite į masę sviestą, vanilinį cukrų ir druską. Palikite atvėsti, tuomet supilstykite į sandariai uždaromus stiklainėlius.
  4. Ant šiltų vaflių dėkite po kaušelį mėgstamų ledų ir gausiai apšlakstykite karameliniu padažu. Patiekite nedelsiant.

VAFLIŲ TEŠLOS RECEPTĄ RASITE ČIA. 

Suskleisti
Vafliai
Receptas: Traškūs senoviniai vafliai
6 asmenims
Pagaminsite per 55 min.
3.3 / 131
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Cukrus: 150.00 g
Rudasis cukrus: 30.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 150.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. ((vaflinei patepti))
Kaip gaminti

Tešla

  1. Sviestą supjaustykite ir išlydykite dubenėlyje. Tai galite padaryti ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje.
  2. Į didelį dubenį sudėkite kiaušinius, baltą ir rudą cukrų, įberkite žiupsnelį druskos ir viską gerai išplakite, kol masė švelniai suputos. Tam skirkite ~3 min.
  3. Atskirame inde sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
  4. Į kiaušinio ir cukraus plakinį supilkite pusę miltų – viską išplakite. Tuomet įdėkite likusią dalį miltų ir dar kartą išplakite.
  5. Į tešlą supilkite išlydytą, tačiau ne karštą sviestą ir išplakite iki vientisos masės.

Kepimas

  1. Jei jūsų vaflinė ne nauja – prieš kepant pirmą vaflį ją patepkite aliejumi.
  2. Įkaitinkite vaflinę. Kantriai palaukite, kadangi kitaip pirmas vaflis prilips ir bus ganėtinai sunku išvalyti vaflinę.
  3. Į įkaitintą vaflinę dėkite šaukštą tešlos, greitai uždenkite ir kepkite vieną/kitą minutę, kol vaflis įgaus gražią rudą spalvą. Kepimo laikas priklauso individualiai nuo vaflinės – tad po pirmų 3 vaflių atrasite jums tinkamą laiką.
  4. Iškepusius vaflius iš karto suvyniokite (jie greitai stingsta) ir tik tuomet dėkite naują šaukštą tešlos į vaflinę.
  5. Patiekite atvėsusius vaflius. Iš šios normos pavyks pagaminti apie 20-25 vaflius.

Receptą rasite čia.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos