Ingredientai:
salotoms:
- 2 stiklinės perlinio kuskuso (nesunkiai rasite didesnėse parduotuvėse);
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 trumpavaisis agurkas, supjaustytas kubeliais;
- 200–250 g smulkių pomidoriukų, supjaustytų ketvirčiais;
- sauja alyvuogių, be kauliukų, supjaustytų griežinėliais (itin tinka kalamata);
- keli svogūno laiškai, susmulkinti;
- 1 skardinė konservuotų avinžirnių, nusunktų;
- saujelė šviežių mėtų, sukapotų;
- saujelė šviežių petražolių, sukapotų.
padažui:
- 1 valg. šaukšt. klevų sirupo arba granatų sirupo / melasos (rasite didesnėse parduotuvėse);
- didelis žiupsnis džiovintų mėtų;
- 1 skiltelė česnako, sutrinta;
- 1 nedidelė citrina, išspaustos sultys;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- didelis žiupsnis juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Užkaiskite didelį puodą vandens, kai užvirs, pasūdykite ir suberkite kuskusą. Virkite 8–10 min. (arba kol bus išviręs, bet dar standus). Nukoškite, perpilkite šaltu vandeniu, berkite į dubenį, įpilkite šaukštą aliejaus ir išmišykite. Leiskite visiškai atvėsti.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite kuskusą, agurkus, pomidorus, alyvuoges, svogūnų laiškus ir avinžirnius.
3. Mažame dubenėlyje sumaišykite visus padažui reikalingus ingredientus.
4. Supilkite padažą ant salotų ingredientų, labai gerai išmaišykite, pabarstykite mėtų lapeliais ir tiekite.
Pastaba: šios salotos puikiai išbus šaldytuve, sandariame inde, porą dienų.