Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasotins, bet neapsunkins: trinta smidrų ir žiedinių kopūstų sriuba

Šaltų sriubų klasika – šaltibarščiai, o taip pat Lietuvoje pamėgta ir įsitvirtinusi ispaniška pomidorų sriuba „gazpacho“. Tačiau tuo pasirinkimas nesibaigia: kol parduotuvėse ir turgavietėse gausu smidrų, būtent iš jų pasiruoškite lengvos šaltos sriubos, kuriai kreminės tekstūros suteiks žiediniai kopūstai, o papildomo skonio – žolelės. Beje, jei diena vėsesnė, šią sriubą drąsiai galima valgyti ir šiltą!
Trinta sriuba su smidrais
Trinta sriuba su smidrais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 ryšeliai smidrų (20-24 stiebeliai), nupjautais sumedėjusiais galais ir supjaustyti 2-3 cm gabaliukais;
  • 1 nedidelė žiedinio kopūsto galva, nuplauta ir suskirstyta žiedynais;
  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 didelis svogūnas, nuluptas ir supjautytas kubeliais;
  • 3 skiltelės česnako, nuluptos ir susmulkintos;
  • 1 l daržovių sultinio ar vandens;
  • sauja šviežių krapų, smulkiai sukapotų (šiek tiek pasilikite papuošimui);
  • sauja šviežių petražolių, smulkiai sukapotų (šiek tiek pasilikite papuošimui);
  • žiupsnis šviežių čiobrelių lapelių;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1-2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 50 g pistacijų (nesūdytų, tik švelniai pakepintų keptuvėje ir stambiai sukapotų), nebūtinai.

Gaminimas:

1. Plačiadugniame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, kaitrą sumažinkite iki vidutinės ir suberkite svogūnus. Maišydami pakepinkite 2-3 min., kol ims minkštėti, suberkite česnakus, pakepinkite apie minutę, kol pakvips, tačiau neleiskite pradėti svilti.

2. Suberkite į puodą ir smidrus (kelias viršūnėles pasilikite papuošimui) bei žiedinius kopūstus, įpilkite kelis šaukštus vandens, karštį sumažinkite iki minimalaus ir uždengę patroškinkite apie 7-9 min. Tada supilkite sultinį (ar vandenį), pasūdykite, užvirkite ir palikite toliau virti ant silpnos ugnies apie 15 min., kol daržovės bus visiškai minkštos.

3. Nukelkite puodą nuo kaitros, suberkite žoleles, palaikykite uždengę kelias minutes, o tada sutrinkite elektriniu trintuvu, kol gausite skystą kreminę konsistenciją.

4. Jei dar reikia, pasūdykite, įberkite šviežiai maltų pipirų, įpilkite citrinos sulčių, paragaukite, ar nieko netrūksta.

5. Sriubą galite atvėsinti, galite valgyti ir šiltą. Prieš pat patiekiant į dubenėlius įberkite pasiliktų šviežių žolelių, pistacijų ir plonyčiais griežinėliais supjaustytų smirdų viršūnėlių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais